avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Tarif expert cadastrist judiciar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Tarif expert cadastrist judiciar

Am descoperit,in urma unor masuratori,ca,din 3300 mp de teren,au disparut 2000 mp.Nu se stie cum.Am cerut de la primarie planul parcelar al zonei,mi s-a dat unul destul de vechi (se pare ca nu prea-l actualizeaza pe masura ce terenurile isi schimba proprietarii).Acolo totul este corect,in schimb,fizic,in teren,nu au loc toate terenurile din zona.Am nevoie de un expert cadastrist judiciar care sa faca o expertiza,sa pot afla cine a gresit,si sa-l actionez in instanta.Poate sa-mi spuna si mie cineva ce tarife au expertii cadastristi judiciari? Asta ca sa stiu daca am putere financiara sa merg mai departe.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:32, 18 Octombrie 2013
depinde daca suprafata este intravilan sau extravilan, pt extra este mai complicat. o expertiza costa intre 600-1000 lei fara taxe la aceasta suprafata, dar in instanta se face tragere la sorti dintre mai multi experti. va rog sa ma contactati pe mesaj privat si daca e cazul va pun in legatura cu un topograf autorizat.
In functie de suprafata terenului, in cadrul unui proces pe rol, onorariul unui expert topograf este cuprins intre 1500 si 2500 lei. Daca suprafata este mai mare de 10000 mp poate sa depasesca 2500 lei
Gasiti pe site-ul Ministerului justitiei o lista cu experti/ specialisti tehnici judiciari autorizati pe specialitati si nominalizati pe judete de domiciliu.
Fiecare expert face o evalaure proprie a costurilor expertizei, tinand cont de mai multe aspecte: suprafata de masurat, accesul la suprafata respectiva, documentele pe care trebuie sa le consulte si institutiile la care apeleaza (primarie, oficiul de cadastru/ carte funciara, arhive nationale, etc.), cheltuieli proprii pentru efectuarea expertizei (benzina, diurna, cazare, etc.).
Daca veti angaja un expert tehnic judiciar inainte de a deschide actiune in instanta este posibil ca ulterior, dupa deschiderea actiunii in instanta, partea adversa in proces, sa nu fie de acord cu raportul de expertiza deja intocmit si sa solicite instantei, sa aprobe o noua expertiza tehnica judiciara, anexand documente care sa-i sustina punctul de vedere.
Puteti deschide mai intai actiune in instanta, spunandu-va punctul de vedere si sa anexati documente care va sustin acest punct de vedere. Solicitati instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specialitatea cadastru-topografie.
In finalul procesului, partea care pierde procesul va plati toate cheltuielile de judecata, daca partea care castiga procesul va solicita acest lucru spre aprobare instantei de judecata. Instanta de judecata poate stabili insa, anumite cheltuieli in sarcina tuturor partilor in proces.
Dupa parerea mea, costurile cu procesul vor fi mai reduse daca veti deschide intai actiune in instanta, in conditile in care aveti siguranta ca punctul dvs. de vedere este cel corect. Punctul dvs. de vedere trebuie sa fie stabilit avea comparand cu atentie inscrisurile din actele de proprietate ale terenurilor vis a vis de inregistraile din registrul agricol al primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica gresita: ... mire09 mire09 Buna seara, Am o speță la care nu dau de capăt și anume: In urma unei sentințe civile sunt proprietarul unor terenuri. Acum doresc intabularea acestora ... (vezi toată discuția)
Cadastru zuzumama zuzumama Daca suprafata masurata in cadastru nu corespunde cu realitatea cum se poate contesta?Cumparatorul poate sa faca alt cadastru cu un alt cadastrist pentru ... (vezi toată discuția)
Stabilirea valorii de piata teren razvan_1971 razvan_1971 Buna ziua, In anul 2006, intr-un proces de revendicare imobiliara, instanta a solicitat identificarea si stabilirea valorii de piata a unui teren ... (vezi toată discuția)