avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto - condamnare, scoala de soferi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto - condamnare, scoala de soferi

As dori sa aflu cand pot sa dau iar de permis . Mentionez ca in februarie 2013 am fost comdamnat la 8 luni cu suspendare si 2 ani de incercare pentru conducere sub influenta alcoolului . Necesita sa fac alta scoala de soferi ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:41, 18 Octombrie 2013
da . trebuie sa faceti din nou scoala de soferi .
OUG 195/2002:

Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Va puteti prezenta direct la examen, nu mai trebuie sa faceti inca o data scoala de soferi.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere anulat NicolaeP NicolaeP am permisul anulat in baza art.87 Al.1 din OUG.195/2002...Printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva din data de 25 aprilie 2012,am primit 9 luni cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o pedeapsa cu suspendare pentru conducere ... Florian90 Florian90 Buna ziua, Am primit o pedeapsa cu suspendare pentru conducere autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, decizia finala a fost anul trecut pe 10 ... (vezi toată discuția)
Drept de conduce ciprian 7777 ciprian 7777 salut am si eu o intrebare........mi sa dat o sentinta de 6 luni cu suspendare si 2 ani perioada de proba pentru conducere pe drumurile publice cu o alccolemie ... (vezi toată discuția)