Am Cartea de munca pierduta , fara copie !
Firma la care am lucrat pana in 1994 , a fost desfiintata si si-a pierdut arhiva . Am fost si la Arhive si am primit raspuns negativ.
Din toata arhiva pe perioada 1976-1994 , necesara pentru mine , nu am gasit decat 2 Decizii de majorare a salariului in doi ani consecutivi !
Am colegi care s-au pensionat si au cartile integrale si care au spus ca imi sunt martori , daca asa pot sa ma pensionez .
Cum se procedeaza si pe cine dau in judecata daca firma nu mai exista ?
Multumesc anticipat , dar am avut nevoie de un raspuns pentru ca nu mi-am facut formele de pensionare medicala fara Cartea de munca .
Din Codul Muncii
Art. 279
(1) Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.
...
Discutii juridice
odica
Cum se poate recupera o vechime in munca din perioada din inainte de 89avand in vedere ca persoana a pierdut cartea de munca
multumesc
astept raspuns (vezi toată discuția)