avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reconstituire vechime in munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reconstituire vechime in munca

Buna seara! va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu reconstituirea vechimii in munca daca arhiva unitatii unde am lucrat a fost distrusa si nu am nici un fel de inscris doveditor ca am lucrat acolo ci doar un singur martor fost coleg de munca care are toate documentele care pot dovedi ca a lucrat la acea unitate. ce pot face in cazul asta???? e vorba despre aproape 10 ani. multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: florin112112 , utilizator 17:41, 28 Octombrie 2015
Puteti promova o actiune in instanta pentru reconstituirea vechimii in munca.

Art. 279 C.mun.
(1) Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.

(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.
....

Despre ce perioada este vorba ?
este vorba de perioada1972-1982

se poate lua in calcul un singur martor? se merita sa cheltui niste bani si niste timp doar cu un singur martor? am fost o echipa mult mai mare la acea unitate de constructii dar din pacate doar un singur consatean de al meu cu care am lucrat acolo mai e in viata. de restul colegilor nu mai stiu nimic...iar arhiva a fost incendiata de o firma care a preluat acea unitate


[Mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cu cartea de munca pierduta IoanDragomir IoanDragomir Am Cartea de munca pierduta , fara copie ! Firma la care am lucrat pana in 1994 , a fost desfiintata si si-a pierdut arhiva . Am fost si la Arhive si am ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca din ianuarie 2009 nikolee nikolee lucrez de trei ani de zile cu contracte de munca dar prima firma la care am lucrat nu mi-a facut si carte de munca deoarece nu erau disponibile. cand m-am ... (vezi toată discuția)
Vechime carte de munca victor sorin victor sorin Buna ziua , din motive mai mult sau mai putin obiective nu am consemnate in cartea de munca toate perioadele lucrate , acestea putind fii dovedite doar prin ... (vezi toată discuția)