avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Am 2 întrebări. 1.Dacă am lucrat la o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Am 2 întrebări. 1.Dacă am lucrat la o unitate ...

Bună ziua. Am 2 întrebări.
1.Dacă am lucrat la o unitate de prestări servicii in cadrul unei primării(în anii '80) și nu mai existâ acea unitate și nici arhiva . Cum pot face dovada că am făcut serviciul acolo. Se poate o hotarâre în constatare ,în instanța de judecată ,cu martori ?
2. După vârsta de 65 ani mai pot continua serviciul 4 ani pentru a-mi complecta anii de vechime,minimi.?
Vă mulțumesc.
.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 15 Ianuarie 2025
Codul MUncii
Art. 279.
....
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.
....

Puteti sa va continuati activitatea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutii juridice odica odica Cum se poate recupera o vechime in munca din perioada din inainte de 89avand in vedere ca persoana a pierdut cartea de munca multumesc astept raspuns (vezi toată discuția)
Reconstituire vechime in munca florin112112 florin112112 Buna seara! va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu reconstituirea vechimii in munca daca arhiva unitatii unde am lucrat a fost distrusa si nu am nici ... (vezi toată discuția)
Vechime carte de munca victor sorin victor sorin Buna ziua , din motive mai mult sau mai putin obiective nu am consemnate in cartea de munca toate perioadele lucrate , acestea putind fii dovedite doar prin ... (vezi toată discuția)