avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier mortal in Franta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier mortal in Franta

In urma unui accident mortal in Franta, tatal meu a decedat, iar bunica in stare grava a fost internata la spital in Franta.
Masina distrusa aproape in totalitate era recent cumparata de ocazie si nu era inca inscrisa pe numele tatalui meu.

Polita RCA acopera cheltuielile de repatriere, cheltuielile de spitalizare si contravaloarea masinii ?

Ce cheltuieli sunt acoperite de cardul EU de sanatate ? cheltuielile de spitalizare fiind f mari in strainatate , acestea au fost acoperite numai in proportie de 80% din valoare : diferenta ar putea fi acoperite de polita RCA ?

Polita Casco era pe numele primului proprietar si prelungita prin act aditional de tatal meu ; inainte de iesirea din tara a anuntat telefonic soc de asigurari de intentia sa de trecere a frontierei : care sunt despagubirile care se pot acorda in acest caz?
care sunt prevederile legale prin care pot obtine despagubirile necesare la acoperirea cheltuielilor?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:40, 28 Martie 2009
Luati legatura cu firma de asigurari pentru intocmirea dosarului de dauna
Cardul va permite accesul la serviciile medicale furnizate in majoritatea cazurilor in sistemul public si veti fi tratat la fel ca o persoana "asigurata" care locuieste in tara pe care o vizitati.
Despre cardul european:
Nu uitati:S-ar putea ca acesta sa nu acopere toate prestatiile pe care dumneavoastra v-ati astepta sa le primiti gratuit de la Sistemul de Asigurari Sociale de Sanatate din România. S-ar putea sa trebuiasca sa contribuiti la costul ingrijirilor medicale. (De exemplu, in Germania, daca rezidentii germani trebuie sa co-plateasca 10 Euro pentru fiecare zi de spitalizare pentru primele 20 zile de spitalizare pe an, rezidentii romani vor trebui sa plateasca aceeasi suma daca se intâmpla ca ei sa fie spitalizati in Germania in timpul sederii lor temporare).
De asemenea in anumite state membre, prestatiile medicale se platesc de catre dumneavoastra si cererea de rambursare a banilor o veti face catre casa locala de asigurari de sanatate. Totusi, doar furnizorii de servicii medicale care au incheiat contracte cu sistemul lor de asigurari sociale de sanatate recunosc CEASS. Daca apelati la serviciile unui medic privat, veti plati, dar s-ar putea sa aveti dreptul la o rambursare partiala a cheltuielilor.
In legatura cu polita CASCO
E bine sa va interesati (din conditiile de asigurare) daca solicitarea verbala este suficienta.
Termenul "prelungita"-nu spune nimic.Doriti sa spuneti "trecuta pe numele tatalui".Daca proprietarul a ramas cel initial,numai acesta poate solicita daunele (sau altcineva cu procura) indiferent cine plateste ratele de prima.
Polita RCA este destinata suportarii pagubelor facute de vinovat.Nu avem detalii pt.a concluziona.


In concluzie luati legatura cu asiguratorul atat pentru CASCO, cat si pentru RCA,daca n-ati facut-o inca.Reveniti si cu date despre accident.
In privinta acoperirii prestatiilor medicale in Franta, lamuriri primiti de la CJAS ,pe baza conventiei internetionale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
nucu$, utilizator
Pentru a putea obtine informatii despre asigurarea RCA si pentru a vedea in ce limite aceasta opereaza, va trebui sa reveniti cu detalii asupra cauzelor, imprejurarilor si a persoanei vinovate de producerea accidentului.
1. Daca e vinovat tata, atunci se pot solicita doar despagubiri pentru bunica, in baza asigurarii pe care o avea tatal dvs la masina pe care o conducea.
2. Daca e vinovata o terta persoana, atunci aveti dreptul la despagubiri, dvs. familia, pentru tata si bunica, pentru ea insasi.
In cazul in care accidentul se produce intr-o alta tara, ca la dvs., se acorda despgubirile cele mai mari, dintre cele doua legislatii si a obtiunii dvs.
Indiferent ce se aplica in cazul dvs., despgubirile sunt consistente; puteti obtine daune materiale si morale pentru paguba suferita pentru toata paguba, intrucat limita maxima e in legislatia romana de 1.500.000 Euro pe eveniment.
De asemenea, legislatia europeana, aprecieaza, printr-o directiva ca e suficienta si justa o astfel de despagubire pentru victimele accidentelor de circulatie.
Daca veti avea informatia necesara, veti obtine ceea ce vi se cuvine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)
Daune morale rca AlinaStoenescu AlinaStoenescu Buna! Am cateva intrebari legate de asigurarea RCA, in speranta ca cineva de pe forum imi poate raspunde. Asadar o sa expun mai intai situatia pentru a fi cat ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)