avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale subcontractarea si intreprinderile individuale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

subcontractarea si intreprinderile individuale

Buna ziua.

As dori sa ma ajutati cu urmatoarea informatie.
Cumnatul meu vrea sa-si infiinteze o intreprindere individuala in domeniul I.T., nu PFA sau Asoc. Fam., deoarece am inteles ca doar cu I.I. poate sa angajeze alte persoane cu aceeasi pregatire.
Poate sa subcontracteze o anumita lucrare pentru alt specific decat al lui?
Codul CAEN 95.11 - repararea calculatoarelor si a echipamentelor periferice inseamna ca intra si retelistrica?
Poate sa aiba sediu social intrun apartament inchiriat?

Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: adina.r , utilizator 15:18, 27 Martie 2009
Intreprinderea individuala poate avea un obiect principal de activitate (care va fi inscris pe certificatul de inregistrare) si mai multe obiecte secundare de acivitate( pentru care poate obtine autorizatie de functionare)>Da poate avea sediu intr-un apartament inchiriat.
pentru mai multe detalii consultati OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si familiale
Multumesc mult pentru raspuns, dar daca doreste sa aiba doar 1 obiect de activitate nu mai multe, poate sa subcontracteze?
Va multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrepridere familiala - locatie in alta localitate decat cea de domiciliu... alinutza9 alinutza9 Se poate infiinta o intreprindere familiala folosind o locatie inchiriata in alta localitate decit cea unde asociatii au domiciliul stabil?Multumesc. (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala plummy plummy Buna ziua. Am o persoana care a detinut autorizatie de taxi ca PFA, iar in prezent doreste asocierea cu tatal sau in cadrul unei intreprinderi familiale. Am ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala Alina1132 Alina1132 Buna ziua! M-ar interesa sa infiintez o intreprindere individuala cu activitate pentru un magazin online. Am inteles ca este mult mai avantajos decat un ... (vezi toată discuția)