avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familie datã afarã de pãrinții unuia dintre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familie datã afarã de pãrinții unuia dintre soți

Bună ziua. Locuim într-o casă cu etaj care este proprietatea mamei soțului meu. În această casă, la etaj locuim noi cu cei doi copii minori (eu, soțul și gemeni - 7 ani), iar la parter are sediul firma surorii soțului meu. Părinții soțului (socrii) locuiesc într-un apartament (proprietatea lor). Sora soțului (cumnata) locuiește într-un apartament (proprietatea ei - dobândită prin moștenire de la o rudă). Casa în care locuim noi a aparținut bunicilor soțului. Este casa în care a copilărit. O vreme am locuit chiar cu bunicul soțului (el la parter, iar noi - cei patru- la etaj). După decesul bunicului (acum un an) s-a făcut succesiunea, iar casa a revenit, în totalitate, mamei soțului. Noi am continuat să locuim la etaj. Plătim și suntem la zi cu utilitățile casei. Între timp parterul a fost ocupat de firma surorii soțului. Iar acum mama (proprietara) ne-a somat că avem la dispozișie 1 lună să părăsim casa (etajul 1). Menționez că la mijloc sunt doar neînțelegeri de ordin subiectiv, în sensul că nu avem aceleași principii de viață, condiută, neînțelegeri în privința educării copiilor șamd. Întrebarea mea este dacă se poate să fim evacuați din acest spațiu în condițiile în care nu avem alternative, în momentul de față și nici în viitoarul apropiat. Practic nu avem unde să mergem. În aceste condiții ne pot scoate din casă? Trimiteți-mă către o lege care reglementează astfel de situații, dacă se poate. Mulțumesc mult. PS: sper că am relatat toate datele pentru a putea primi un răspuns. Dacă mai sunt și alte detalii care mi-au scăpat, vă rog să-mi spuneți.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:04, 21 Octombrie 2013
din pacate in calitate de proprietar poate cere evacuarea dvs. maxim daca dvs ati facut investitii aveti dreptul la contra-valoarea lor, daca le dovediti
Mă puteți trimite către o lege, vă rog! Am nevoie să fiu în cunoștință de cauză. Mulțumesc mult.
Buna ziua,

lururile stau cat se poate de prost pentru dvs. Toata familia are calitatea de simpli tolerati, fara niciun drept locativ sau de alta natura.
Ce se poate face insa, este sa refuzati parasirea locuintei. In acest caz, proprietarul ( soacra) ar trebui sa va dea in judecata pentru a obtine evacuarea dvs. Acest lucru va dura suficient de mult pentru a va permite sa gasiti o varianta de locuit sau sa va impacati cu aceasta.
Chiar daca, prin absurd, s-ar obtine rapid o hotarare, nu veti putea fi evacuati in lunile de iarna - respectiv de la 1 Decembrie pana la 1 martie.
In cazul in care apare politia, trebuie sa chemati un avocat. Nu se pune problema unei infractiuni ci a unei simple cauze civile. Avocatul ar urma sa explice aceste aspecte politiei, daca s-ar ajunge acolo.
Succes.

Costi Boncu
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
De ce lege aveti nevoie ? Soacra e proprietar, e problema ei pe cine tolereaza in locuinta, fiul e major si nu-i mai datoreaza nimic.
Copiii dvs sunt in intretinerea dvs ca parinti..
Ori mai lasati de la voi si cautati sa va intelegeti, mai ziceti si ca ea, ori veti plati chirie undeva.
Da, dreptul proprietarului se poate manifesta in sensul de a accepta in proprietatea sa pe cine doreste.
Se poate insa intarzia foarte mult aceasta situatie daca doriti neaparat acest lucru.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, soacra mea doreste sa treaca pe numele sotiei si fratelui ... MrMarketing MrMarketing Buna ziua, Soacra mea doreste sa treaca pe numele sotiei si fratelui ei cate un etaj din casa, astfel incat fiecare sa devina properiatar pe partea lui. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! floridan floridan Soacra mea vrea sa ma dea afara din spatiu.mentionez ca stau impreuna cu sotul si copilul in curtea lor,dar intr-o casa separata de a lor.Acea casa a fost ... (vezi toată discuția)
Daca nu sa facut succesiunea are dreptul sa ma dea afara din casa? alexandrina36 alexandrina36 Buna ziua,in urma cu 30 ani a murit bunica si singurul mostenitor pe casa si teren a fot socrul meu trecut ne mai avand alti copi bunica sau alt ... (vezi toată discuția)