avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire casa

Buna ziua!
Eu si sora mea am primit mostenire de la mama casa parintilor mei din 1993, tatal meu fiind decedat. Eu nu am locuit acolo dupa intocmirea actului de vanzare-cumparare a imobilului (act intocmit la notariat), ci doar sora mea. Atat eu, cat si sora mea avem 1/2 din imobil. As vrea sa stiu cum pot vinde partea mea de mostenire, intrucat eu nu voi locui niciodata acolo.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:34, 30 Martie 2009
Mai intai va trebui sa dezbateti succesiunea, la notar sau in instanta. Doar dupa ce obtineti certificat de mostenitor va puteti vinde cota, sau puteti cere iesirea din indiviziune prin partaj.
ati facut acte de acceptare a succesiunii? Sa nu aveti surprize..
Multumesc pentru raspunsul promt. Ce succesiune trebuie facuta daca in actul de vanzare-cumparare spune ca: "instrainatoarea (adica mama mea) vinde in indiviziune si in parti egale fiicelor sale cate o 1/2 din imobilul compus in totalitatea lui din suprafata de 283 m.p. teren loc casa si o constructie din chirpici , acoperita cu tabla, formata din 4 camere si anexe gospodaresti" ..... "Cumparatoarele intra in stapanire de drept si de fapt a imobilului cu incepere de astazi 12 mai 1993". Apoi se specifica pretul vanzarii si ca noi fetele am cumparat de la mama noastra cate 1/2 din imobil. Sa inteleg ca trebuie mers iar la notar si sa obtinem certificatul de mostenitor?
Puteti vinde cota parte pe care o detineti, cand doriti si cui doriti, fara sa aveti nevoie de vreun acord.

Problema va fi aceea a gasirii unui cumparator pentru acea cota, la un pret rezonabil, deoarece orice cumparator stie care sunt neajunsurile coproprietatii.

Cred ca ar fi mult mai util sa faceti un partaj cu sora dumneavoastra, ea fiind cea mai interesata de dobandirea cotei pe care o aveti. Varianta - in cazul in care s-ar opune initial unei astfel de cereri - ar fi vanzarea imobilului si impartirea pretului, varianta care nu cred ca este mai convenabila pentru ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Mona21 Mona21 IN 2008 MI-A MURIT TATAL, LASANDU-MI CA MOSTENIRE 1/2 DIN CASA PARINTEASCA SI TERENUL AFERENT CASEI, CEALALTA JUMATATE FIIND A SOREI LUI.IN MAI 2009 AM FACUT ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu ... (vezi toată discuția)