avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de sponsorizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de sponsorizare

Va rog sa-mi dati un sfat.
Vreau sa platesc studiile universitare ale nepoatei mele ( este fata cumnatei mele ) . As dori sa-mi spuneti ce tip de contract as putea incheia , ca , in acelasi timp sa pot pot scadea sumele platite cu titlu de " sponsorizare " din impozitul pe profit datorat in cursul anului ?
Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: shelley , utilizator 13:32, 27 Martie 2009
Mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoana fizica sau juridica, numita mecena, transfera fara obligatie de contrapartida directa sau indirecta, dreptul sau de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare catre o persoana fizica, ca activitate filantropica cu carcter umanitar, pentru desfasurarea unor activitati in domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific - cercetare fundamentala si aplicata.
da, am citit legea 32/1994 privind sponzorizarea , iar acolo se stipuleaza ca nu se pot face sponsorizari sau acte de mecenat intre rude sau afini de gradul 4 inclusiv, de aceea as fi vrut sa stiu ce alt tip de contract as putea incheia fara sa ma lovesc de aceasta conditie , dar in acelasi timp sa pot scadea sumele platite din impozitul pe profit datorat in cursul anului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metoda de sponsorizare pt pres.fizica??? Kgestenye Kgestenye Buna ziua! Vreau sa platesc din firma o suma de bani pentru un barbat bolnav. Care vrea s-a cumpara o masina de transport. Ce acte trebuie sa intocmesc ca ... (vezi toată discuția)
Acordare sponsorizare adrianabresug adrianabresug o familie are un copil bolnav de autism ,tratamentul acestuia costa foarte mult si atunci parintii cauta sponsori pt a fi ajutati .administratorul vrea ca din ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate sponsorizare NIKOSBI NIKOSBI este o chelt. deductibila -si pana la ce limita- sponsorizarea facuta de o pers. juridica ptr. o pers. fizica? am inteles ca nu mai este deductibila de anul ... (vezi toată discuția)