Comisia de disciplina poate constata in urma unei cercetari disciplinare ca un salariat prin actiunile sau inactiunile sale a prejudiciat societatea si stabileste sau constata prejudiciul intr-o anumita suma de bani recomandand conducerii sa recupereze suma printr-un proces impotriva salariatului.
Pe procesul verbal redactat de comisie conducerea a notat faptul ca a aflat de decizia comisiei prin expresia pe care ati ararat-o mai sus.
Mesajul dumneavoastra e foarte evaziv, dar din ce inteleg eu, s-a desemnat o comisie prin care ati fost cercetat disciplinar, iar comisia a hotarat ca ati adus un prejudiciu, de imagine, sau material companiei. Avand in vedere aceste aspecte, compania a hotarat ca prejudiciul sa fie recuperat prin intermediul instantei.
fraza pe care am citat o mai sus, apare pe decizia de incetare disciplinara a contractului de munca. legat de recuperarea prejudiciului in instanta nu mai apare nimic altceva.(ex suma de recuperat, ca voi fi dat in judecata).
Inseamna ca urmeaza sa se promoveze actiunea in instanta pentru a se recupera prejudiciul cauzat fostului dvs angajator.
Raspunderea patrimoniala poate fi cumulata cu raspunderea disciplinara.
Decizia de concediere are un alt continut , decat cel la care faceti referire dvs , si anume: Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.
Lipsa unuia dintre aceste elemente din decizia de concediere disciplinara duce la nulitatea absoluta a deciziei respective.
Concediere
Loredana080
Bună seara, am primit un preaviz de concediere in care se menționează că la sfârșitul lui,adică pe 5 iulie, se va emite decizia de concediere. Am fost ... (vezi toată discuția)