avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Temeinicie-notiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Temeinicie-notiune

ce inseamna temeinic si legal. poate exista si varianta de temeinic dar nelegal?
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 17:28, 18 Octombrie 2013
LEGÁL, -Ã, legali, -e, adj. Care există sau se face în temeiul unei legi, care este prevăzut de o lege, este conform cu legea. – Din fr. légal, lat. legalis.

TEMÉI, temeiuri, s. n. 1. Lucrul sau partea cea mai importantă din ceva; temelie, fundament, bază. ◊ Loc. adj. De temei = de bază, solid, serios; însemnat, important. Fără (sau lipsit de) temei = fără bază reală, neîntemeiat, fictiv. ◊ Loc. adj. și adv. Cu temei = a) întemeiat; solid; b) (care este) de-a binelea, temeinic. 2. Motiv, pricină, cauză; prilej. 3. (Pop.) Toi, miez, mijloc (al unei acțiuni, al unui interval de timp). Temeiul nopții. 4. (Înv.) Grosul unei armate. – Din sl. temelĩ.

Netemeinicie: incalacare norme de drept substantial
Nelegalitate: incalcare norme de procedura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv respingere cerere/actiune ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Exista vreo diferenta intre respingerea unei cereri ca neintemeiata si respingerea ca nefondata? Credeti ca in conditiile procedurilor prealabile ... (vezi toată discuția)
Solicitare credit-la doua banci, simultan, legalitate the_power_25xxxx the_power_25xxxx Imi trebuie o suma de bani pe care banca nu mi-o aproba. Este legal sa incerc la 2 banci simultan( sa iau 50% de la o banca si 50% de la alta)??? (vezi toată discuția)
Credibilitatea judecatorului michy michy sotul meu e condamnat definitiv acum avem o cerere de revizuire si a cazut la instanta care la pus liber si motiveaza k nu sunt indicii temeinice si nici macar ... (vezi toată discuția)