avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... credibilitatea judecatorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

credibilitatea judecatorului

sotul meu e condamnat definitiv acum avem o cerere de revizuire si a cazut la instanta care la pus liber si motiveaza k nu sunt indicii temeinice si nici macar banuit,credeti k va anula condamnarea si va rejudeca dosarul ptr k nu sunt probe sau va tine cu instanta care la condamnat fara probe si va ramane asa cum au considerat judecatori condamnandu-l .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:05, 14 Octombrie 2010
se poate orice.
functie de probele din dosar,de motivele cererii de revizuire ,de cum interpreteaza respectivul judecator dosarul ,chiar se poate orice.
de principiu rar am vazut revizuiri care sa aiba castig de cauza (2 din vreo 10000)
succes
art. 394 prevede ca revizuirea poate fi ceruta cand:
a) s-au descoperit fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei;
b) un martor, un expert sau un interpret a savarsit infractiunea de marturie mincinoasa in cauza a carei revizuire se cere;
c) un inscris care a servit ca temei al hotararii a carei revizuire se cere a fost declarat fals;
d) un membru al completului de judecata, procurorul ori persoana care a efectuat acte de cercetare penala a comis o infractiune in legatura cu cauza a carei revizuire se cere;
e) cand doua sau mai multe hotarari judecatoresti definitive nu se pot concilia.

Cazul de la lit. a) constituie motiv de revizuire, daca pe baza faptelor sau imprejurarilor noi se poate dovedi netemeinicia hotararii de achitare, de incetare a procesului penal ori de condamnare.

Cazurile de la lit. b), c) si d) constituie motive de revizuire, daca au dus la darea unei hotarari nelegale sau netemeinice. In cazul prevazut de lit. e), toate hotararile care nu se pot concilia sunt supuse revizuirii.”
Astfel, asa cum se poate observa cazurile sunt expres si limitativ prevazute de textul de lege, prin urmare fara o lectura a intregului material probatoriu administrat in cauza si fara cunoaste exact pe care dintre aceste motive a fost formulata cererea de revizuire este practic imposibil sa facem presupuneri si sa dam sfaturi.-cel putin acesta este punctu meu de vedere.:sorry:
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
acest judecator la pus liber motivand tot rechizitoriu k fiind netemeinic si nici macar banuit,iar dupa o perioada de timp este condamnat fara a i se mai aduce alte probe.acest judecator inainte de al pune liber ia spus k dak e asa cum zice va fii liber si asa a fost dar acum imi e frica k cei de la procuratura sa nu fak presiuni asupra judecatorului sa ramana cum a fost pana acum adik condamnat
art 393,394,lit a,b,c
Conform prevderilor art. 397 C.pr.pen cererea de revizuire se adreseaza procurorului de la parchetul de pe langa instanta care a judecat cauza in prima instanta, iar aceasta se face in scris, cu aratarea cazului de revizuire pe care se intemeiaza si a mijloacelor de proba in dovedirea acestuia.

Alte discuții în legătură

Ajutor michy michy dak un om este condamnat definitiv intr-un dosar penal fara probe unde poti face reclamatie la noi in tara....judecatori nu condamna dupa probe ei condamna ... (vezi toată discuția)
Sa va arat cum este condamnat un om nevinovat michy michy in 2007 a fost arestat impreuna cu 28 insi ptr trafic de droguri.dupa 3 luni este pus in libertate in baza art 139 alin 2 unde se motiveaza;INCA DE LA INCEPUT ... (vezi toată discuția)
Cedo pe neliberare pe cererea de probatorii in apel darisdinu darisdinu va salut cu stima! sant condamnat definitiv la 3 anii inchisoare culmea ,nevinovat ,incredibil nu-i asa !si pe rol o cerere da revizuire. la cedo ce sanse am ... (vezi toată discuția)