avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sa va arat cum este condamnat un om nevinovat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sa va arat cum este condamnat un om nevinovat

in 2007 a fost arestat impreuna cu 28 insi ptr trafic de droguri.dupa 3 luni este pus in libertate in baza art 139 alin 2 unde se motiveaza;INCA DE LA INCEPUT SE CONSTATA CA DESCRIEREA FAPTELOR RETINUTE IN SARCINA INCULPATULUI ESTE VAGA SI GENERALA NEFIIND DETERMINAT IN CONCRET NICI LOCUL SI NICITIMPUL SI NICI CUMPARATORII DROGURILOR DE MARE RISC PRESUPUS A FI VANDUTE DE INCULPAT.CHIAR SI IN ACESTE CONDITII, NU EXISTA DATE DIN CARE SA REZULTE PRESUPUNEREA REZONABILA CA INCULPATUL A SAVARSIT VREUN ACT MATERIAL CARE SA INTRE IN CONTINUTUL INFRACTIUNI DE CARE ESTE ACUZAT.ASTFEL SINGURELE ACTE DE URMARIRI PENALA CE SE REFERA LA INCULPAT SE REGASESC IN VOLUMUL XVI D.U.P. SI CONSTA IN INREGISTRARILE CONVORBIRILOR TELEFONICE PURTATE INTRE INCULPAT SI ''DOMN'',FILA 101,104,107,109,110 INREGISTRARI CARE NU REPREZINTA INDICII TEMEINICE IN SENSUL ART 68COD PENAL IN CONDITIILE IN CARE NU MAI EXISTA ALTE DATE CARE COROBORATE CU CONTINUTUL ACESTOR DOSCUTII(DE ALTFEL IRELEVANTE).SA CONTUREZE PRESUPUNEREA REZONABILA CA INCULPATUL A SAVARSIT FAPTA PTR CARE ESTE CERCETAT.DE ALTFEL,NICI LA PERCHEZITIA DOMICILIARA FACUTA IN IMOBILUL IN CARE LOCUIESTE NU AU FOST GASITE DROGURI SI NUMAI SUME DE BANI DESPRE CARE NU EXISTA PROBE CA AR PROVENI DIN TRAFICUL DE DROGURI.FATA DE CELE MAI SUS RETINUTE,CONSTATA CA IN CAUZA SUNT INCIDENTE DISPOZITIILE ART 139 ALIN 2 COD.PR.PEN,URMAND CA IN BAZA ACELUIASI TEMEI SA ADMITA CEREREA FORMULATA DE INCULPAT,SA REVOCE MASURA ARESTARII PREVENTIVE SI SA DISPUNA PUNEREA IN LIBERTATE A INCULPATULUI DE SUB PUTEREA M.A.I. EMIS DE TRIB BUC SECTIA 1 PENALA ,DACA NU ESTE ARESTAT IN ALTA CAUZA.IN RAPORT DE SOLUTIA DATA SOLICITARII PRINCIPALE FORMULATA DE INCULPAT INSTANTA NU VA MAI ANALIZA CEREREA SUBSIDIARA PRIVIND LUAREA UNEI DINTRE MASURILE PREV.DE ART 136 LIT B SI C COD PR.PEN . apoi a facut procuratura recurs unde nu se aduc alte probe si este pus in libertate consemnandu-se aceleasi motive .dupa 5 luni este audiat colaboratorul''acest colaborator a fost prins cu droguri si lasat liber''se ia in considerare declaratia colaboratorului cu toate k atunci cand a fost pus liber acesta nu il incrimina pe inculpat din declaratia data,anchetatorul se sesizeaza din oficiu,iar peste 3 luni este condamnat 10 ani motivand rechizitoriu si declaratia colaboratorului CU TOATE K ATUNCI CAND A FOST PUS LIBER CONSEMNEAZA INSTANTA K NU SUNT PROBE ,PE APEL LA CONDAMNAT 7 ANI IAR LA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUS LA FACUT INAPOI DE 10 ,,,UNDE TREBUIE SA MA ADRESEZ SI CE TREBUIE SA FAC...DAK ESTE VREUN AVOCAT CARE MA POATE AJUTA SAU INDRUMA CUM SA PROCEDEZ
Cel mai recent răspuns: michy , utilizator 13:44, 5 Octombrie 2010
Inteleg ca hotararea pronuntata este definitiva.
Din pacate doar la CEDO ati putea avea sanse.
In cadrul unui proces intern ar fi mult prea greu sa se schimbe ceva insa incercati sa va cautati un avocat care sa studieze dosarul.
Dosarul oricum ar trebui studiat de avocat si daca doriti sa se sesizeze CEDO pentru ca nu se poate redacta o plangere fara cunoasterea amanuntita a dosarului.
Este cam ciudata situatia cu acea declaratie intrucat a aparut cam tarziu si se putea considera ca ar fi putut fi de natura de a fi indoielnica si cu scopul de a se ajunge la o condamnare cu orice pret.
Pe de alta parte, poate exista si posibilitatea unei coroborari a probelor din care sa rezulte vinovatia dincolo de orice dubiu.
Termenul pentru sesizarea Curtii Europene a Drepturilor Omului este de 6 luni de la data pronuntarii instantei nationale de recurs.

avocat Claudiu Lascoschi
AM FACUT O CERERE DE REVIZUIRE DAR JUDECATOAREA SE UITA PE PERETI CAND VB AVOCATUL NU SAU PRONUNTAT DC RESPING CEREREA K ALTE PROBE NU SUNT , AM ALTA CERERE DE REVIZUIRE IN DATA DE 12 OCT ,AM FACUT UN MEMORIU LA C.S.M. DESPRE JUDECATOARE K NU CITESTE DOSARUL ,K ALTE PROBE NU SUNT SI ESTE CONDAMNAT NEVINOVAT,AM AVOCAT A STUDIAT DOSARUL ALTE PROBE NU SUNT CE TREBUIE SA FACEM K JUDECATORII DORM IN POST,AM FOST SI LA MINISTRUL JUSTITIEI SI LA C.S.M. DUPA CE VOI PRIMI RASPUNSURILE DE LA EI VOI MERGE LA TELEVIZIUNE LA OTV K NU SUNT PROBE SI IN TARA ASTA NIMENI NU IA MASURI
IN FUNCTIE DE CE SE VA INTAMPLA PE DATA DE 12 O SA VA COTACTEZ IN CAZ K NU SE VA REZOLVA NIMIK,AVOCATUL CARE IL AM ACUM VREA SA DEPUNA IN INSTANTA MEMORIUL CARE LAM DEPUS LA C.S.M,SI VA SPUNE K PTR ACESTE ABUZURI NU VA DA STATUL IN JUDECATA CI PE JUDECATORI PTR K LI SA ADUS LA CUNOSTIINTA ACESTE FAPTE SI NU VOR SA RECUNOASCA CA AU CONDAMNAT UN OM NEVINOVAT
Daca nu ati iesit din termenul de 6 luni ar trebui sa sesizati CEDO.
In paralel va puteti judeca si in tara pe cererea de revizuire.
Nu am inteles care este temeiul de drept din Codul de procedura penala invocat in cererea de revizuire.
Este un aspect deosebit de important in ceea ce priveste solutionarea cererii de revizuire.


Potrivit art. 394 alin. (1) C. pr. pen., revizuirea poate fi ceruta cand:

a) s-au descoperit fapte sau imprejurari ce nu au fost cunoscute de instanta la solutionarea cauzei;
b) un martor, un expert sau un interpret a savarsit infractiunea de marturie mincinoasa in cauza a carei revizuire se cere;
c) un inscris care a servit ca temei al hotararii a carei revizuire se cere a fost declarat fals;
d) un membru al completului de judecata, procurorul ori persoana care a efectuat acte de cercetare penala a comis o infractiune in legatura cu cauza a carei revizuire se cere;
e) cand doua sau mai multe hotarari judecatoresti definitive nu se pot concilia.

Exista si alin. (2) al art. 394 C. pr. pen., potrivit caruia, cazul de la lit. a) constituie motiv de revizuire, daca pe baza faptelor sau imprejurarilor noi se poate dovedi netemeinicia hotararii de achitare, de incetare a procesului penal ori de condamnare.

In baza art. 394 alin. (3) din acelasi cod, cazurile de la lit. b), c) si d) constituie motive de revizuire, daca au dus la darea unei hotarari nelegale sau netemeinice.


avocat Claudiu Lascoschi
PRONUTAREA CONDAMNARII A FOST PE 03.11.2009 POT SA MA MAI ADRESEZ LA CEDO

Alte discuții în legătură

Dosar penal michy michy am o cunostiinta care este arestata si condamnata 10 ani fara probe,cand a fost pus in libertate a fost pus in baza art 139 alin 2 fara a mai aduce alte ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva cand e termenul la care voi putea sa ma adresez la cedo michy michy pronuntarea a ramas definitiva pe 03.11.2009,dar acum am o cerere de revizuire in octombrie.de cand se ia in considerare de la ultima pronuntare ramasa ... (vezi toată discuția)
Ajutor michy michy dak un om este condamnat definitiv intr-un dosar penal fara probe unde poti face reclamatie la noi in tara....judecatori nu condamna dupa probe ei condamna ... (vezi toată discuția)