avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ma poate ajuta cineva cand e termenul la care voi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ma poate ajuta cineva cand e termenul la care voi putea sa ma adresez la cedo

pronuntarea a ramas definitiva pe 03.11.2009,dar acum am o cerere de revizuire in octombrie.de cand se ia in considerare de la ultima pronuntare ramasa definitiva sau cea de revizuire.
Cel mai recent răspuns: michy , utilizator 18:47, 4 Octombrie 2010
avocatul mia spus k trebuie sa urmam caile de atac si dupa aceea cedo.contestatie in anulare,revizuire si dak nu se rezolva nimic atunci ne adresam la cedo
V-a spus bine. Asa este, intai trebuie epuizate toate caile legale din tara si apoi trebuie sa va adresati instantei europene.
va multumesc ,cineva imi spusese k de la ultima pronuntare definitiva de la inalta curte de casatie dupa ce a fost redactata dak trece 6 luni nu mai poti face nimic.acum dupa ce se va pronunta in cererea de revizuire dak nu se rezolva nimic am 6 luni la dispozitie sa trimit la cedo???? multumesc mult domnul alex
Probabil ca eu sunt acel cineva.
Da, plangerea trebuia depusa in termen de 6 luni de la data pronuntarii recursului.

Puteti insa depune si o cerere dupa recursul pe revizuire insa va viza judecarea revizuirii...
Poate veti avea noroc si instanta va examina si hotararile prin care s-a pronuntat condamnarea.
Aceasta, deoarece pe revizuire este o problema cu inadmisibilitatea cererii de revizuire.
Dar...daca CEDO va analiza si hotararile de condamnare ati putea ajunge la aceeasi situatie.
Pana in prezent nu am intalnit sesizare pentru revizuire care sa aiba succes la CEDO, dar daca hotararile de condamnare au incalcat drepturi si libertati fundamentale Curtea le poate examina si dupa parerea mea ar putea sa va dea castig de cauza ( daca aveti dreptate)

Insa, dupa pronuntarea recursului pe revizuire trebuie sa sesizati CEDO.
Daca mai iesiti inca o data din termen deja puteti spune adio...

avocat Claudiu Lascoschi
o sa vad ce se intampla pe data de 12 si in functie de rezultat oricum o sa va contactez dl lascoschi ptr k mai am pe cineva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa va arat cum este condamnat un om nevinovat michy michy in 2007 a fost arestat impreuna cu 28 insi ptr trafic de droguri.dupa 3 luni este pus in libertate in baza art 139 alin 2 unde se motiveaza;INCA DE LA INCEPUT ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)
Plingerile cdo melinaR melinaR Buna seara am si eu o intrebare daca mai pot face o plingere la CDO am un dosar care s-a judecat 3,6luni si decizia ICCJ a fos aceias cu a CAB adica vinovat ... (vezi toată discuția)