avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... declaratie de asigurare pentru concedii si indemnizatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

declaratie de asigurare pentru concedii si indemnizatii

Buna ziua,

Sunt PFA cu norma de venit din 1.9.2008. Mi-am facut asigurare la CAS (tot din 1.9.2008) dar NU AM STIUT ca pentru 'concedii si indemnizatii' trebuie facuta o alta declaratie. Acum am aflat ca sunt gravida si ca nu o sa-mi plateasca CAS-ul nici concediul de maternitatea si nici indemnizatia de crestere a copiluiui pana la 2 ani. Si ca nu se poate face retroactiv. Asa este? Ce pot face acum? Daca imi depun acum acea declaratie ce pot sa primesc in cazul in care copilul se va naste in noiembrie 2009?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: badsector , utilizator 14:11, 18 August 2009
cas sau cass.Contract cu casa de pensii sau cu casa de sanatate?
ma refeream la casa de sanatate desi am contract si cu pensiile. scuze.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
ildyqo, utilizator
Ca pfa, aveati obligatia sa virati contributia la sanatate, dar eu stiu ca se poate vira retroactiv, cu penalizarile de rigoare.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
am asigurare de sanatate (virez acei 6.5% la sanatate) si am asigurare cand ma duc la medic, spital, analize etc. dar nu am aceea asigurare de "concedii si indemnizatii" (cei 0.85%). Asta este problema mea.
nu o sa primesti banii.am patit acelasi lucru .nu am fost informata de catre cei de la cass ca mai tre platit ceva in plus desi este de datoria lor sa informeze in detaliu tot ce este de facut.mare grija cu cic ,eu am un srl si ma chinui de 5 luni sa primesc banii...nu vor sa aprobe.greu tare in romania noastra ...bafta multa

Alte discuții în legătură

Concediu post natal-urgent cristina2070 cristina2070 Buna ziua, Situatia e un pic dificila, dar stiu ca se poate rezolva intr un fel, numai ca nu stiu de unde sa incep, de aceea va cer ajutorul (l am primit ... (vezi toată discuția)
Angajat si pfa: banii pentru concediul de maternitate doramates doramates Buna ziua! [u]Sunt angajata cu carte de munca din 2000 si PFA din noiembrie 2011[/u]. Sunt insarcinata si data probabila de nastere este 8 aprilie ... (vezi toată discuția)
Concediu pre- si postnatal pentru pfa cameliaczeran cameliaczeran Buna ziua, desi am citit cateva Og-uri nu ma pot orienta cum sta treaba cu cei care au Pfa? Am inteles ca durata cumulata a concediilor este de 126 de zile ... (vezi toată discuția)