avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neglijenta in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neglijenta in serviciu

Buna ziua,

Vreau sa va supun atentiei urmatoarea speta: In timpul concediului de odihna, in grecia mi-a fost spart autoturismul si furat din portbagajul acestuia un card bancar care apartinea companiei unde lucrez si pe care-l foloseam in deplasari interne. Pe langa cardul bancar mi-a fost furat telefonul mobil si 100euro. Pinul cardului se afla in telefon asa ca au reteas suma de 1300Euro de pe acel card.
Am declarant furtul la politie in Grecia si am declarant si orele si bancomatele de unde au fost extrase sumele (informatii ce le-am obtinut de la banca dupa ce am blocat cardul respectiv). Am un process verbal de constatare a furtului scris in greaca.
Acum dupa doua luni de la incident am gasit un job mai bun si am depus demisie. Cum este normal imi este solicitata suma. Momentan nu dispun de aceasta suma.
Mentionez ca in fisa postului am doar atributii tehnice, nimic legat de gestiunea banilor companiei. Cand am primit cardul respectiv nu am semnat cu compania nici un process verbal si nici nu am primit vreun set de reguli pentru utilizare (limite de sume, asigurare, drepturi si obligatii pentru utilizare si detinere)
Avand in vedere ca in fisa postului sunt prevazute doar deplasari interne nu inteleg de ce acel card a functionat in Grecia.
In procedura de "deplasari in interes de serviciu" nu este reglementat modul de utilizare al cardului respectiv.
Acum ma ameninta cu "neglijenta in serviciu si dosar penal" pentru ca am luat cu mine acel card in concediu.

Va rog sa ma ajutati cu o opinie, daca pot fi acuzar de neglijenta in serviciu si ce mi se poate intampla deca nu restitui suma.
Cel mai recent răspuns: mitumarius , utilizator 18:27, 22 Octombrie 2013
Este greu de spus.
Depinde ce ati incalcat.
Ar fi bine sa mergeti si sa discutati confidential cu un avocat pentru a va lamuri pe deplin.
La o prima vedere mie nu imi pare o infractiune.
Indiferent de ce s-a întâmplat, vă aflați în culpă.Neglijența în serviciu înseamnă culpă și nu intenție.Până la dovedirea unei complicități, a unei intenții de a frauda angajatorul prin mascarea unui furt, sunteți culpabil și, ori ajungeți la o înțelegere cu angajatorul și achitați banii, urmând ca undeva în viitor, atunci când hoțul va fi prins, să încercați recuperarea sumelor respective și a prejudiciului care v-a fost produs de hoț, prin constituirea ca parte civilă în eventualul proces , ori vă asumați posibilitatea de a fi urmărit penal și judecat. Oricum ați da-o, tot trebuie să plătiți.
Sa inteleg ca , dupa spusele dvs. , firma la care lucrati , ati lucrat ,a gresit ca a avut incredere in dvs si v-a dat un card cu o suma suficienta pe el , si nu v-a pus sa semnati procese verbale ...??? Procedand civilizat , v-au permis sa va ganditi ca nu e vina dvs ca ati luat cardul de serviciu in concediu , si ca e mai bine sa va mutati job-ul .
Ganditi-va putin , luati in calcul toate cele scrise in raspunsurile celorlalti si platiti suma datorata , pierduta de firma din cauza dvs , cardul care se afla la dvs. a fost furat si de pe acest card s-au scos 1300 de euro , din masina dvs, in concediul dvs .
Multumesc tuturor pentru sugestii. Am convenit amiabil pentru o conventie de plata esalonata. Cat despre partea cu prinderea hotului nu stiu daca va putea fi posibil. Am incercat sa contactez sectia de politie respectiva din grecia insa fara rezultat. Am incercat in scris (pe mail) iar cand am sunat au spus ca nu stiu engleza sa le vorbesc in greaca. Exista vreo autoritate la noi in tara unde ma pot adresa, sa-i determine cumva pe greci sa-mi dea informatii despre mersul anchetei sau daca au identificat pe cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de credit ContSters22096 ContSters22096 am avut un card de credit, am utilizat limita de credit si nu mi-am achitat toate sumele retrase. acum banca m-a dat in judecata...mentionez ca am retras banii ... (vezi toată discuția)
Furt bani de pe card zsorox zsorox Am si eu o problema, mi s-a furat cardul cu pin cu tot, mi-a fost scoasa o suma de bani de pe card. Am fost la politie, am facut rost de imaginea de la ... (vezi toată discuția)
Cine cerceteaza o reclamatie privitor la furt de pe card electronic? celdecolo celdecolo Am reclamat sustragerea din casa a unui card impreuna cu hartia pe care era scris codul PIN .De pe card s-au extras toti banii,evident fara voia ... (vezi toată discuția)