avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Monografie contabila pentru bunuri primite prin ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Monografie contabila pentru bunuri primite prin sponsorizare

O institutie publica are incheiate Contracte de sponsorizare pentru organizarea unui eveniment drept pentru care prin aceste contracte se primesc unele produse cum ar fi: piine, gogosi, carnati, mere, ingrediente pentru preparare sarmale, sucuri, etc.
Ce inregistrari contabile se efectueaza pentru aceste contracte de sponsorizare: inregistram in magazie aceste produse? facem bonuri de consum? sau se da direct pe cheltuiala?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: puiustelian57 , utilizator 12:16, 21 Octombrie 2013
Da, se inregistreaza in gestiune si se dau in consum potrivit contractelor de sponsorizare.
Produsele pe care le primiti nu se factureaza, ci se primesc cu aviz de expeditie pe care-l veti inregistra in contabilitate.
Monografie contabila(conform OMFP 1917/2005, pagina 229):
[ link extern ]
. Stocuri primite cu titlu gratuit (donaţii, sponsorizari, comasări de unităţi, etc)=Venituri din bunuri si servicii primite cu titlu gratuit.
% 779
301,302,303, 309,361,371, 381
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare in numerea si sponsorizare in bunuri LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Buna ziua , am urmatoarele spete: - se sponsorizeaza in numerar catre o firma suma de 1000 , se intocmeste contract de sponsorizare. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Contract de sponsorizare BG BG Va rog sa ajutati cu informatii referitoare la un contract de sponsorizare. Care sunt elementele obligatorii care trebuie mentionate in acest contract in ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de custodie croitoru raluca croitoru raluca buna ziua am dat in custodie catre o alta societate echipamente pe baza unui proces verbal de custodie . care sunt inregistrarile contabile? , am nevoie si ... (vezi toată discuția)