avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj la notar

certificatul de divort emis de biroul notarial este sufficient pentru efectuarea partajului ,sau,este nevoie de o sentinta definitive si irevocabila,avand in vedere ca efectuarea partajului s-ar face la acelasi birou notarial?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:10, 21 Octombrie 2013
Buna ziua,
Actele emise de notar sunt suficiente.
Gabriel Klein Kiritescu
O sentinta irevocabila de divort are aceeasi valoare ca un certificat de divort: ambele acte atesta desfacerea casatoriei astfel ca se poate face partajul.
Lichidarea regimului matrimonial poate fi facuta in fata notarului prin partaj voluntar sau in instanta, daca partile nu se inteleg.
Legal, nici ala nu va trebuie, indiferent la ce notar mergeti, caci partajul se poate face si in timpul casatoriei. Totusi, pentru ca notarul sa stie daca trebuie sa faca anumite demersuri de publicitate, trebuie sa cunoasca situatia civila a partilor. Pentru asta e de ajuns orice act de divort, fie hotarare, fie certificat notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se tranzactioneaza partajul rezultat in urma divortului ? Send Send Buna ziua , In urma divortului , eu si sotia ne-am lichidat regimul matrimonial intr-o forma tranzactionala definitiva. Prin conventia de divort ne-am ... (vezi toată discuția)
E posibil un divort in cateva zile? manuela43 manuela43 Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze ... (vezi toată discuția)
Cum sa divortez la notar? monica2000 monica2000 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o problema. am 24 de ani sotul are 32, suntem casatoriti de 2 ani si in ultima perioada nu ne mai intelegem. suntem impreuna ... (vezi toată discuția)