Acum 2 ani am platit o firma adusa de administrator sa ne faca hidroizolatia scarii. Anul acesta aproape la fiecare ploaie am avut probleme cu infiltratiile in casa. Desi aveam garantie pt 5 ani, de fiecare data cand au venit sa "repare" i-am platit. La ultimele ploi cand i-am sunat nici macar nu au mai venit sa vada ce se poate face. Ne-au zis ca nu e vina lor.
Zilele trecute cand a plouat s-a infiltrat atat de mult incat ne-am trezit cu balti pe holuri si a ajuns apa pana la etajul II. Administratorul firmei de hidroizolatie nu mai raspunde la telefon.
Cand avenit administratorul sa vada ce se intampla a zis ca e de la o aerisire care nu e acoperita (desi nu are nicio legatura cu locul infiltratiilor) si pana nu rezolvam problema cu aerisirea nu avem cum sa-i dam in judecata pe cei cu firma de hidroizolatie.
Mentionez ca dupa ultima lor "reparatie" am varuit in casa ca ramasesera niste urme urate pe pereti de la apa, dar se pare ca am varuit degeaba. Acum e mai rau decat inainte.
Chiar vreau sa-i dau in judecata. Trebuie neaparat sa acopar aerisirea, sa astept iar sa ploua ca sa demonstrez ca nu pe acolo se infiltra apa pentru a incepe procedurile de judecata?
Din Iulie pana in prezent la fiecare ploaie ni s-a infiltrat pe pereti atat de multa apa incat ne trezeam noaptea din ora in ora sa stoarcem prosoapele ude, sa nu facem balta in casa. Ajungeam sa umplem si cate 2 galeti de apa pe zi. :(( Nu mai suport am 2 copii mici in casa, e umezeala mare si nu vreau sa mi-i imbolnavesc.
Va multumesc!
Dvs ca simplu proprietar nu aveti calitate sa actionati in instanta executantul
Executia reparatiei parti comune se realizeaza in temeiul unui contract de prestari servicii incheiat intre executant firma si beneficiar asociatia de proprietari
Teoretic orice executie reparatie noua,la parte comuna,se finalizeaza cu proces verbal de receptie a lucrarilor de catre beneficiar si acordare de garantie de catre executant
Asociatia de proprietari prin reprezentant legal are autoritatea si competenta in temeiul clauzelor contractuale sa notifice executantul cu obligatia remedierii defectiunilor aparute in perioada de garantie
Tot asociatia de proprietari,daca intampina dezinteres/refuz din partea executantului,are dreptul sa sesiseze autoritatile in domeniu pentru verificari si eventual dispunerea masurilor necesare remedierii defectiunilor
Presedintele asociatiei este cel care tb sa actioneze impotriva firmei si sa solicite daune si refacerea lucrarii. Daca nu doreste acest lucru, convocati adunarea generala si incercati sa luati in aceasta hotararea de a actiona.
Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu solutionati,sesizati oficial serviciul sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din cadrul primariei locale
Va multumesc pentru raspuns!
Se pare ca administratorul este asociat la firma de hidroizolatie! De aceea nu e prea dornic sa ne ajute in aceasta problema.
Dar voi lua legatura si cu presedinta asociatiei si sper sa gasim o solutie.