avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans pentru achizitionare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans pentru achizitionare teren

Buna ziua :)
As dori sa stiu ce se poate face: am o intelegere verbala cu proprietarul unui teren agricol pentru care am platit un avans de 500 ron pentru care am primit de la vanzator o hartie scrisa si semnata de mana lui cu mentiunea ca voi plati cheltuielile cadastrale deci, eu sunt cumparatorul. Nu are Cadastrul facut si din acest motiv Notarul nu a putut face un ante contract. Eu inca vrea sa cumpar acel teren desi proprietarul ma tot amana. Cand i-am spus ca voi merge la politie a inceput sa-mi trimita tot felul de mesaje cel putin isterice. Intrebarea mea : in urma avansului primit si a hartiei scrisa de el cum ca acei bani sunt pentru terenul pe care el il are de vanzare, trebuie sa-mi vanda mie sau se poate razgandi? Unde ar trebui sa ma adresez.
Va multumesc.
Buna ziua,
Sunt doua posibilitati:
Fie va adresati politiei pentru recuperarea banilor invocand art. 215 C.P. si va dura cativa ani
Fie mergeti pe civil, il chemati in instanta si solicitati fie restituirea dublului sumei fie incheierea actului urmand a plati diferenta de pret.
Gabriel Klein Kiritescu
Vorbiti sa va restituie banii.
Daca nu vrea deschideti proces civil.
va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra :). Eu inca doresc sa achizitionez acel teren chiar daca vanzatorul refuza acum. In cazul in care m-as adresa instantei, ce sanse de reusita as avea, cat ar dura si carei instante ar trebui sa ma adresez. Din nou, vreau sa va multumesc pentru ajutorul dat .
zero sanse...pentru ca antecontractul nu-i semnat de promitentul..proprietar
Cand e incheiat actul acela? Ziceti acolo un termen, sa vanda pana la data de...?
Scrie un pret, sa vanda pe y lei?
Scrie obligatia de a face cadastru? I-ati dat banii de cadastru, sunt extra-avans?

Milika, zice omul ca are o hartie scrisa si semnata de promitentul-vanzator...
am primit de la vanzator o hartie scrisa si semnata de mana lui
.

Alte discuții în legătură

Acte de mana maitzen maitzen buna seara, as vrea sa cumpar o casa prin creditul prima casa, proprietarul nu are inregistrata deocamdata constructia ca finaliza, o are doar ca teren si ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune in conventii lilyanne lilyanne \\"Antecontract de vanzare cumparare incheiat astazi 07.06.2010 Subsemnatul x domiciliat in ...avand CNP..., in calitate de promitent-vanzator, ma oblig sa ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare LauraPaler LauraPaler In urma cu un an de zile am semnat o promisiune de vanzare-cumparare, cu un domn care este administratorul unei societati comerciale. Dansul se oblica sa-mi ... (vezi toată discuția)