avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de mana

buna seara, as vrea sa cumpar o casa prin creditul prima casa, proprietarul nu are inregistrata deocamdata constructia ca finaliza, o are doar ca teren si ca autorizatie de constructie, el vrea sa ii dau un avans pentru a fi sigur ca vreau sa cumpar casa(sa o arvunesc) ca el sa mearga sa isi depuna actele pentru a o inscrie ca si casa finalizata la primarie, cadastru, etc. acest avans il vrea doar pentru a se asigura ca dupa ce ii ies actele eu nu ma voi razgandii in privinta casei.
daca ii dau acest avans, este suficient o hartie de mana cu martori sau trebuie mers si la notar, e valabila acea hartie? va multumesc
Cel mai recent răspuns: maitzen , utilizator 20:32, 19 Noiembrie 2012
Ar fi bine sa mergeti la notariat si incheia un ante contract de vanzare cumparare, notarul va verifica si el actele, treceti pretul convenit si prevederi referitoare la razgandirea unuia dintre dvs. Chiar daca va costa este mai sigura decat o chitanta cu martori.
gerberga a scris:

Ar fi bine sa mergeti la notariat si incheia un ante contract de vanzare cumparare, notarul va verifica si el actele, treceti pretul convenit si prevederi referitoare la razgandirea unuia dintre dvs. Chiar daca va costa este mai sigura decat o chitanta cu martori.

In plus, acel act il puteti nota si in cartea funciara si nu va treziti ca respectivul promitent vanzator il mai vinde inca odata
va multumesc pentru raspuns,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E valabila o chitanta de mana? ssjgojita ssjgojita Buna ziua! Ma numesc Nicolae B si sunt din Calarasi. Doresc sa cumpar un imobil, am discutat cu proprietarul, ne-am inteles ca plata sa fie facuta in doua ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse cumparatorului mirea mirea Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare unde conditiile impuse pentru vanzator erau: in cazul in care perfectarea contractului de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)