avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MUNCA STRAINATATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MUNCA STRAINATATE

Va rog a ma ajuta in a afla daca firma la care sotul meu vrea sa se angajeze in Germania este legala.Cum pot afla ca nu este o firma fantoma? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 23 Octombrie 2013
La ITM Cluj sunt înregistrate 68 de societăţi comerciale care au ca obiect principal de activitate ,,Activităţi ale agenţilor de plasare a forţei de muncă" . Dintre acestea un număr de 34 societăţi sunt active.

Cum se poate verifica o astfel de societate:
1. Solicitaţi un certificat constatator de la registrul comerţului din raza teritorială în care se află societatea de mediere, ca să verificaţi starea firmei (dacă este suspendată, în insolvenţă, radiata ) şi ca să verificaţi obiectul de activitate care să-i permită genul acesta de activităţi.

2. Verificaţi agentul de mediere, adică firma de recrutare în străinătate la Inspectoratul Teritorial de Muncă din raza teritorială în care îşi are sediul firma.

3. Solicitaţi firmei sa va prezinte acreditarea de la Ministerul Muncii. Orice firmă de mediere a forţei de muncă (adică firma de recrutare în străinătate, n. red.) trebuie să fie acreditată de către Ministerul Muncii, acreditare care presupune verificarea îndeplinirii unor condiţii pentru desfăşurarea acestui tip de activitate, o garanţie în plus pentru client.

4. Cerificaţi firma angajatoare din străinătate.

5. Solicitaţi prezentarea contractului care conţine oferte ferme de locuri de muncă, încheiat cu persoane juridice, persoane fizice sau cu organizaţii patronale din străinătate.

6. Încheiaţi un contract de mediere pentru orice ofertă de muncă prezentată, contract care nu trebuie să prevadă comisioane sau garanţii de la solicitanţii de locuri de muncă din străinătate, ci doar un tarif pentru prestarea serviciilor de mediere, atenţionează Cătălina Bordianu. Dacă tariful este achitat de angajatorii străini, este interzisă încasarea acestuia şi de la solicitantul din România,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare agent plasare forta demunca solongabriel solongabriel vreau sa plec in germania la munca in agricultura ,dar cine imi confirma ca firmele de recrutare nu au anunturi false si sunt de buna credinta?multumesc (vezi toată discuția)
...siguranta unui loc de munca inafara!?... mexic85 mexic85 o persoana juridica, inregistrata in romania, ofera un loc de munca inafara: in uk: muncitor la banda: la etichetat si la ambalat cascaval ( intr-o fabrica de ... (vezi toată discuția)
Agentie de recrutare munca in strainatate andrei06maria andrei06maria Buna ziua. As dori nespus de mult ,daca se poate , sa imi spuna careva daca firma ce iti gaseste loc de munca dincolo in diferite domenii cu sediul in ... (vezi toată discuția)