avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata

Seara buna!
As dori si eu o lamurire de la cei ce au cunostinte despre cazul meu.in anul 2007 am obtinut un credit de nevoi personale,in baza salariului de atunci.usor,usor am ajuns in imposibilitatea de a mai tine pasul cu ratele ce cresteau constant,de la o luna la urmatoarea.cu ceva efort,in decembrie 2011,am reusit sa achit ultima data o suma ce echivala cca 10 rate.din acea suma,aproximativ 1/3 au fost numai penalizari.nu am mai platit de atunci nicio rata. Ieri,data de 18 oct,a ajuns postasul cu un plic in care eram somat sa achit integral soldul pana la data de 16 oct.Inteleg ca aceste intarzieri se fac deliberat,tocmai pentru ca ei sa castige,sa zicem,un avantaj.In somatia respectiva mi se aduce la cunostinta ca pot fi executat silit.Detin un imobil in egala masura cu fratele meu,care nu este in tara. Deasemenea,mi s-a sugerat sa iau legatura cu ei,in cazul in care nu achit soldul pana la data respectiva. Poate fi dispus sechestru le casa,sau scoasa la licitatie in cazul de fata?
Multumesc frumos pentru atentie!
Cel mai recent răspuns: Damada , utilizator 13:09, 22 Octombrie 2013
Da, se poate.

Ati putea face contestatie la executare... dar, trebuie sa luati legatura cu un avocat care sa vada actele ce le aveti (contractul de credit, ratele achitate, suma ramasa de achitat, somatia primita )
Multumesc frumos pt raspuns!
1) Depinde de la cine e somatia (executor bancar, executor judecatoresc, sau pur si simplu de la banca sau o firma de recuperare). In primul rand ca sa fiti executata silit, trebuie sa existe o hotarare de incuviintare a executarii silite, precum si un dosar de executare, si apoi daca nu aveti alte venituri sa se indrepte cu executarea asupra bunurilor dvs. (mobile si imobile).
2) Da apartamentul poate fi executat silit , executorul ar trebui sa-si noteze somatia la executare la cartea funciara pentru a impiedica instrainarea imobilului, si abia apoi sa urmeze toata procedura de scoatere la licitatie, insa daca il aveti in coproprietate cu fratele, probabil ar fi foarte greu ca cineva sa cumpere jumatate din apartament in conditiile in care jumatatea dvs. ar putea fi scoasa la vanzare.
3) Oricum este intelept sa faceti dvs. o miscare inteligenta preventiv - de exemplu puteti vinde partea dvs. fratelui, sau altei persoane, atata timp cat nu sunteti executata silit, si imobilul nu are interdictia de instrainare notata la CF.
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
Admin, administrator
Multumesc din suflet pentru lamuriri!Deja am inceput procedura pt instrainarea imobilului.
O zi buna tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma.....cu un sfat... TANASE SIMONA TANASE SIMONA buna seara. ...incep prin a va ruga sa ma ajutati ..pe 03 06 2007 am facut un credit la o banca din oras. eu sunt in concediul ... (vezi toată discuția)
Cai de atac - executare silita Maiglo Maiglo Buna ziua, Am primit o somatie de executare silita, in 15 zile sa platesc debitul sau imobilul va fi vandut la licitatie. Daca instanta nu a fixat niciun ... (vezi toată discuția)
Pasii urmatori castigarii unei licitatii de imobil !!!??? danichirila danichirila Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)