avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort rapid

buna seara ,sunt casatorita cu sotul cu acte in regula ,am plecat de la el de 7 luni ,ptr ca nu ma mai intelegeam cu el ,au intervenit multe probleme pe care eu nu am putut sa le mai accept,am luat hotararea sa pun punct ,el imi cere sa depun divortul cat mai repede ,eu iam zis cand o sa dispun de banii necesari o sa apelez la divort ,el imi zice ca sunt obligata prin lege sa divortez cat mai repede daca nu mai vreau sa continui cu el ,asta vreau sa stiu daca este cum zice el si daca mai are drepturi asupra mea cat mai sunt cu el in acte ?
Cel mai recent răspuns: lorena84 , utilizator 19:41, 20 Noiembrie 2013
Omul nu este un bun si nu se afla in proprietatea nimanui!

Daca sunteti casatorita, nu inseamna ca "sotul are drepturi" asupra dvs.

buna seara,multumesc de raspuns
Buna seara,
Dar de ce nu doriti sa depuneti actele de divort? Costurile sunt foarte mici la starea civila (daca nu aveti copii). Sunteti legati de acel act care va impiedica pe amandoi sa va vedeti de viata separat.
Daca el isi doreste divortul, poate inainta el actiunea, depune cererea la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun.
La starea civila sau notar, actele se depun impreuna .
buna seara ,problema este ca sunt la mijloc 2 copii minori,am cazut de comun acord sa ramana copii la mine,la mama ,la tribunal merje sa depun o cerere de divort ,nu am pretentii la nimic,doar pensia alimentara sa stabileasca legea cat trebuie sa plateasca ,nu vreau sa ma judec cu el ,cat mar costa si ce trebuie sa fac ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord Raduta Mihaela Raduta Mihaela Buna seara, vineri doresc sa ma duc la tribunal sa depun actele pentru divort, am platit taxa judiciara de 39 lei,timbru judiciar am, copie buletin( a mea si a ... (vezi toată discuția)
Divort mdaria mdaria Buna ziua, Ma numesc Daria si as vrea unele informatii privind divortul. M-am casatorit in Spania cu un cetatea roman in octombrie 2004.am stat impreuna pana ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord fara prezenta sotului ContSters200730 ContSters200730 Buna seara, sunt casatorita de un an si jumatate, sotul nu este cetatean roman, dar am facut casatoria aici in Romania. Nu avem copii, nici bunuri de impartit, ... (vezi toată discuția)