avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Este legal sa fac un pamflet/parodie pe youtube ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Este legal sa fac un pamflet/parodie pe youtube folosind nume de persoane publice?

Buna,

Doresc sa fac pe youtube cateva filmultete parodii/pamfleturi in care sa folosesc nume de personaje publice (politicieni, personaje mondene, etc).
Mai exact o sa fie niste actori care o sa joace aceste personaje si o sa fie ceva gen reportaje comice / pamfleturi.
Pot avea probleme d.p.d.v. legal daca folosesc numele acestor personaje?
Nu o sa folosesc imagini sau poze directe cu ei, doar niste actori care o sa-i joace.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iucsel2 , utilizator 12:57, 28 Februarie 2014
Parodii poate face oricine, atentie sa nu contina incitari la violenta sau denigrari nejustificate (de ex. sa numiti pe cineva homosexual sau pedofil fara a avea temei pentru asta). Conform dreptului european, membrii guvernului national pot fi criticati fara mila in toata UE.
Am o intrebare pentru o situatie similara.
Ce riscuri implica realizarea unui film parodie in care o companie este descrisa ca fiind de top de catre reprezentantii altei companii in cadrul unei sedinte interne si constata ca a lor companie a ajuns de rasul lumii? Mentionez ca este vorba despre un film ce il are pe Hitler ca personaj principal care acum joaca rolul directorului general al companiei parodiate. Filmul a fost creat de catre angajatii companiei laudate ca o recunoastere a succeselor lor chiar daca in realitate, compania parodiata este pe locul 1. Scopul filmului nu este de a fi facut facut public pe internet insa realizatorii nu pot garanta ca mai devreme sau mai tarziu filmul parodie nu va ajunge pe internet. Cum putem sa prevenim un eventual scandal? - a doua intrebare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parodie / pamflet youtube MasterK MasterK Buna ziua! As dori sa stiu si eu in ce masura ar fi legal a parodia anumite persoane publice (politicieni / artisti / jurnalisti / vedete de televiziune) in ... (vezi toată discuția)
Top comedii beatricemanta beatricemanta Spune-ne care este [b]comedia preferata[/b] (argumentat) si poti castiga una dintre cele doua invitatii duble la film, oferite de[b] Hollywood Multiplex, ... (vezi toată discuția)
Top filme romanesti beatricemanta beatricemanta Spune-ne care este pentru tine topul filmelor romanesti (argumentat) si poti castiga una dintre cele doua invitatii duble la film, oferite de Hollywood ... (vezi toată discuția)