avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma suspendata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma suspendata

Buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns,daca este posibil,in urmatoarea problema:
in luna Noiembrie,se implinesc,3 ani,de cand firma pe care o avem,i-am suspendat activitatea;de atunci,am trecut ,printr-o perioada dificila(lipsa unui loc de munca,accident,altele) si nu am reusit sa achitam in aceasta perioada,nici un leu din datoriile pe care le-am avut pe firma;ce se intampla,luna urmatoare,daca nu reusim sa redeschidem firma si sa incepem sa ne achitam datoriile?bunurile aflate pe firma(masina si alte bunuri,in speta) vor fi gajate in favoarea statului,sechestrate,pana la achitarea datoriilor?sau blocarea conturilor administratorilor firmei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:56, 21 Octombrie 2013
Neachitarea debitelor acumulate de catre societate catre creditorii sai, nu are nicio relevanta vis-a-vis de starea de inactivitate a societatii.
Ca urmare, independent de faptul ca in cursul lunii viitoare Dvs. veti dispune sau nu reluarea activitatii societatii, creditorii pot initia procedura de recuperare a debitelor existente.
Da, se poate ajunge la poprirea conturilor societatii si la executarea silita a bunurilor proprietatea societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata datoriei catre finante alexteodor80 alexteodor80 Stima si respect .Am o problema cu finantele.Am avut o soc com care fiind declarata in faliment si lichidata mi s-au trecut pe nume ca pers fizica datoriile ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari creante triton10 triton10 Buna ziua As dori niste pareri privind urmatoarea situatie : O firma a luat credit de la banca. In urma schimbarilor in situatia economica, nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Executare silita nagybela nagybela Buna ziua, Cand se termina o executare silita daca persoana sau firma nu are nimic pe numele lui cu stima, (vezi toată discuția)