Stima si respect .Am o problema cu finantele.Am avut o soc com care fiind declarata in faliment si lichidata mi s-au trecut pe nume ca pers fizica datoriile catre finante de 36.000 de lei.Momentan nu sunt angajat si nu detin bunuri sau alte venituri.In cazul in care ma voi angaja ,ce masuri poate lua adm financiara asupra veniturilor din salar?Dar asupra bunurilor viitoare?
Mai intai declarati la finante ca firma nu mai produce nici un fel de venit si ca ati lichidat-o. Platiti datoria,intrucat o sa vi se opreasca din salariu datoria .
Multumesc pt raspunsuri.Datoria are deja peste un an vechime si firma detinuta anterior e deja lichidata.Poprirea pe salar sau asupra altor viitoare venituri se realizeaza asupra intregului venit sau numai partial,un anumit procent din venit?
Poprirea pe veniturile obtinute din salariu se face pana la 1/3 din cuantumul acestora, conform Codului civil. Poprirea se face in baza Codului de procedura fiscala si asupra disponibilitatilor banesti aflate in conturi bancare. Administratia financiara nu a facut nici un demers in acest sens? Atentie!!! Urmatorul pas in procedura de recuperare a creantelor prin executare silita este sechestrul pe bunurile mobile si imobile. Mult succes!!! Sfatul meu, incercati sa faceti un inceput de plata, pentru ca aceasta datorie creste pe zi ce trece prin aplicarea de majorari de intarziere la debitul neachitat. Coeficientul de majorare este de 0,1% pe zi.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
karlasofia
buna ziua,
O interprindete individuala care se afla in procedura de faliment are mai multe datorii catre diversi furnizori si anaf,
Exista infiintate mai ... (vezi toată discuția)
Srl cu datorii
radin
Buna ziua. Am un SRL fara activitate momentan din ianuarie 2009, dar cu datorii : leasing 5800 lei, finante 12000 lei. Problema e ca nu mai am bani pentru ... (vezi toată discuția)