avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrarea in apartament in regim hotelier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrarea in apartament in regim hotelier

Buna ziua tuturor. Am urmatoarea situatie: am firma mea care inchiriaza apartamente in regim hotelier legal. Precizez ca nu am nici un angajat in firma in afara de mine. Am certificate de clasificare de la ministerul turismului, toate autorizatiile iar apartamentele pe care le inchiriem sunt in contract de comodat cu proprietarul( adica cu mine) apartamentelor. Sunt in acelasi timp administratorul firmei si ma ocup personal de cazarea turistilor ( cazare,decazare,emis facturi,fisa hoteliera,semnat de catre clienti termenii si conditiile). Am avut un client care pretindea ca i-ar fi fost furat din apartament bijuteriile personale si bani. Am fost acuzati ( firma si administratorul) ca noi am fi intrat in apartament - si aici e problema- deoarece firma sau administratorul au cheile de rezerva de la apartamente. Ar mai fi si posibilitatea ca unul din clientii anteriori sa fi facut o copie si sa intre ca sa fure? Precizez clar ca doar eu(administratorul/proprietarul) am cheile de rezerva. Nu pot sa le dau toate cheile la clienti din motivul ca s-ar putea sa plece cu ele sau in caz de incendiu, inundatie sau orice urgenta apare trebuie sa am cheie de rezerva. Ar trebuie duse la politie si inregistrate sau lasate acolo iar eu sa am acces 24 din 24 la chei? Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie legala. Cu stima Cristi
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
cristi0307, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:45, 21 Octombrie 2013
Daca s-a facut plangere la politie se vor face cercetari.
Este greu de spus ce va iesi deoarece sunt multe amprente pe acolo.
Aveti dreptul de a merge la audiere insotit de avocat desi politia o sa va spuna ca nu va trebuie avocat.
Va multumesc de raspuns. Nu s-a facut plangere deoarece clientul a gasit bijuteriile si banii care se presupuneau furate din apartament. Intrebarea mea este pentru viitor: Cum sa procedez cu cheile de rezerva din punct de vedere legal al apartamentelor in regim hotelier ca sa ma pot justifica in fata clientilor si a legii ca nu le-am folosit pentru a intra in apartamente fara stirea clientilor? Va multumesc mult. Cu stima Cristi
Lasati cheile.
Puneti camere de supraveghere pe hol si ati rezolvat problema.
In casa e mai complicat sa puneti deoarece le incalcati intimitatea.
Important este sa se vada pe camere cine a intrat in casa si cand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament in regim hotelier - care tip de contract este valabil? Crina14 Crina14 Salutare..Sunt proprietarul unui apartament cu doua camere (camera de dormit si living) si doresc sa-l dau spre inchiriere in regim hotelier. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in regim hotelier Crina14 Crina14 Salutare..Sunt proprietarul unui apartament cu doua camere (camera de dormit si living) si doresc sa-l dau spre inchiriere in regim hotelier. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Apartament spart petreconstantin03 petreconstantin03 Buna ziua, Mi-a fost spart apartamentul in care stateam cu chirie de mai putin de o luna, fiindu-mi furat laptopul (un laptop Apple, in magazin avand pretul ... (vezi toată discuția)