avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cat risc cu inscrierea autoturismului pe numele meu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cat risc cu inscrierea autoturismului pe numele meu?

August 2010,este ultima rata platita catre banca,dintr-un credit,a carui scadenta este 2017.As dori sa intreb,daca am cumpratat un autoturism,risc in cazul in care-i inscriu pe numele meu,sa-l pierd,in cazul in care firma de recuperare face demersuri pentru racuperarea datoriei?Mai am o casa pe numele meu.(pe scurt aestea sunt datele problemei).Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri pertinente si obiective.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:44, 26 Octombrie 2013
Puteti fi executat pe bunurile pe care le aveti in proprietate.
Doar dvs. va puteti hotara ce sa faceti.
Chiar daca au trecut 3 ani de la ultima plata?
Ce vreti sa spuneti,ca doar eu pot hotari ce sa fac?
Va multumesc.
In situatia in care ,la cererea creditorului se declanseaza procedura de executare silita,
executorul judecatoresc detine autoritatea si competenta sa dispuna executarea silita asupra bunurilor dvs mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare pana la concurenta debitului de recuperat
Implinirea termenului de prescriptie o constata doar instanta. Nu e asa usor, numaram 3 ani de la ultima plata si gata, am scapat.
Termenul se calculeaza pt fiecare rata in parte, pot declara acum scadenta anticipata a creditului si sunt in termen pt a cere ce ati fi datorat din nov 2010 pana in 2017.
Conteaza cat e imprumutul de mare, daca e peste 10 mii lei, pot cere si executarea imobilului, nu riscati doar masina.

@gi-jane2
va multumesc pentru raspuns.Stiam toate acestea,dar totusi nu mi se pare "corect"sa vina ciestecine,adica o firma colea si sa ceara asa dupa ureche o suma de bani.Si asta,doar pentru ca banca nu a avut rabdare,sa se redreseze oarecum persoana in cauza,sa poata relua platile catre ea ,dupa o perioada mai grea,sa zicem.Nu pot concepe sa platesc o suma de...unei terte persoane cu care nu am avut nici in clin nici in maneca,nu am semnat nimic,nu am primit oficial nimic,mi se pare un fel de hotie cu acte.D-sii stabilesc momentul si suma?Asta e alta gogomanie.Asa pot astepta zeci de ani,pana se strange o suma frumusica si atunci...dau lovitura.Un fel de camatarie sa intelegem?
O seara placuta tuturor

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Poate fi coplatitorul executat silit de recuperator? AIAIOANA AIAIOANA In 2007 sotul meu a facut un credit de nevoi personale la o banca,unde am fost coplatitor.Ramanand fara loc de munca el,nu am mai putut achita,asa ca banca a ... (vezi toată discuția)