avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit teren agricol si impozit pe venit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit teren agricol si impozit pe venit

Exista un impozit pe terenul agricol pe care il plateste proprietarul terenului si un impozit pe venitul agricol ( de pe acel teren ) pe care il plateste arendasul? Sau este doar impozitul pe venitul agricol?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:03, 21 Octombrie 2013
Impozitul pe teren este platit de catre proprietar, indiferent daca el lucreaza terenul sai l-a dat in arenda altcuiva.
Impozitul pe arenda il datoreaza proprietarul terenului pentru venitul primit din arenda. Acesta poate fi platit efectiv de proprietar sau da cetre arendas, in functie de cum se inteleg si trec aceasta in contractul de arenda.
Impozitul pe venitul obtinut din exploatarea terenului personal, il datoreaza si plateste proprietarul in cazul in care-si lucreaza singur terenul. In functie de tipul de culturi, exista un plafon sub care nu se datoreaza acest impozit. Pentru acest venit se depune declaratia 221.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 221 venit din exploatarea terenurilor agricole si animale marcelctin marcelctin Buna seara. Ieri am primit de la administratie adresa sa ma prezint la anaf, astazi m-am prezentat si m-au intrebat de ce nu am depus anul trecut declaratia ... (vezi toată discuția)
Impozit teren arabil micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, Detin 1.5ha teren arabil. il am dat in arenda. nu am platit niciodata impozit. am primit o notificare ca am o datorie de 2069lei insemnand impozit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit din arenda sanduana sanduana buna ziua! In luna noiembrie 2009 am incheiat un contract de arenda cu o societate agricola. Nu am stiut de obligativitatea mea, in calitate de arendator, de ... (vezi toată discuția)