avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit teren arabil
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit teren arabil

Buna ziua,
Detin 1.5ha teren arabil. il am dat in arenda. nu am platit niciodata impozit. am primit o notificare ca am o datorie de 2069lei insemnand impozit si penalitati. eu am crezut impozitul este platit de cel care il lucreaza si cum nu am fost niciodata instiintata ca as avea ceva de plata la impozit de atatia ani (de cand se plateste impozit?) efectiv n-am stiut ca am datorii. Ce ar trebui sa fac, deoarece nu mi se pare corect sa platesc penalitati.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:08, 12 Martie 2013
Daca exista un contract de arenda incheiat, impozitul/taxa pe teren se datorează de catre proprietar(adica Dvs.), in masura in care nu sunteti scutita de aceasta obligatie . Impozitul pe venitul agricol se plateste de catre arendas in conformitate cu prevederile Codului Fiscal modificat de OUG 125/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren agricol si impozit pe venit pascanis pascanis Exista un impozit pe terenul agricol pe care il plateste proprietarul terenului si un impozit pe venitul agricol ( de pe acel teren ) pe care il plateste ... (vezi toată discuția)
Impoyit pe venit din arenda - completat iulliana iulliana Pentru ca nu sunt de specialitate iar legislatia in materie este stufoasa si schimbatoare aproape de la o zi la alta, iar termenii utilizaţi de către codul ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venitul din arenda cata14dc cata14dc Am un contract de arenda cu act aditional in care am specificat ca impozitul pe venit 16% si cass 5.5% sa-mi fie retinute de arendas conform OUG:125/2011 si ... (vezi toată discuția)