avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit si CASS pentru venitul din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit si CASS pentru venitul din arenda

Am un contract de arenda cu act aditional in care am specificat ca impozitul pe venit 16% si cass 5.5% sa-mi fie retinute de arendas conform OUG:125/2011 si 88/2013.Mentionez ca am optat pentru a primi bani si nu produse agricole din arenda ,ma intereseaza daca eu trebuie sa merg si la administratia financiara din zona unde locuiesc cu actele aditionale la contract sa le inregistrez sau nu mai trebuie sa fac nimic tinind cont ca arendasul imi retine atit impozitul pe venitul din arenda (16% din venit net) cit si cass (5.5 % din venit net) si eu iau diferenta de bani dupa ce se scad din venitul brut aceste 2 sume.Contractul de arenda se face in 3 exemplare:unul la arendas,unul la arendator si unul la consiliul local al comunei in raza careia se afla suprafata de teren arabil arendata
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 08:31, 29 Iulie 2014
Arendasul se ocupa cu retinerea, declararea si virarea la stat a celor doua (impozitul pe venit din arenda si cass). Dumneavoastra nu mai faceti nimic.
Trebuie sa inregistrati la ANAF contractul sau actul aditional in termen de 15 zile de la incheiere. Dupa aceea nu va revine nicio obligatie declarativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model act aditional contract arenda ContSters86219 ContSters86219 buna ziua, are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF? (vezi toată discuția)
Impozitul pe venitul din arenda cata8 cata8 Anul trecut am platit impozitul pe venitul din arenda in sistem real. Anul acesta, am inteles, ca plata impozitului pe venitul din arenda a cazut in sarcina ... (vezi toată discuția)
Venit din arenda Palelisabeta Palelisabeta Buna ziua. va rog frumos să- mi răspundă cineva la următorele intrebari: 1. dacă este legal ca retroactiv să plătească arendatorul impozitul de 16% pe ... (vezi toată discuția)