Anul trecut am platit impozitul pe venitul din arenda in sistem real. Anul acesta, am inteles, ca plata impozitului pe venitul din arenda a cazut in sarcina arendasului. Este corect asa si deci, nu mai platesc nici un impozit sau este alt impozit pe care arendasul trebuie sa-l plateasca? Va multumesc anticipat.
Impozitul pe veniturile din arenda se calculeaza prin retinere la sursa de catre platitorul de venit ( arendasul ) la momentul platii venitului , prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final.
'' (2^4) Impozitul pe veniturile din arendã se calculeazã prin reţinere la sursã de cãtre plãtitorii de venit la momentul plãţii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final.''
Alin. (2^4) al art. 62 a fost introdus de pct. 34 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢÃ nr. 125 din 27 decembrie 2011 publicatã în MONITORUL OFICIAL nr. 938 din 30 decembrie 2011.
da, dar arendasul trebuia sa faca un act aditional la contractul de arendare inca din 2012 si sa va explice cele doua posibilitati; adica sa platiti in sistem real in continuare,(cu declaratia 200 in fiecare an ) sau in sistem forfetar ,caz in care obligatia ,retinerii din drepturile dvs. a impozitului,a declararii in D.100, si a virarii la bugetul de stat, -revine arendasului. E mai simplu si mai lejer pt.dvs. . Ca proprietar al terenului va trebui sa platiti impozitul la primarie direct fara alte declaratii...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxe si impozite
GIOVY
Am 1ha de teren agricol dat in arenda,plata arendei este echivalata la 700kg grau.In finctie de necesitati plata se face in natura(cereale) sau echivalentul in ... (vezi toată discuția)