avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitul pentru pamantul arendat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitul pentru pamantul arendat

Am revenit cu o noua intrebare legata de obligativitatea impozitului pentru pamantul arendat. Cui revine obligatia: proprietarului sau arendasului?
Si o alta legata tot de arenda: cine primeste subventia? propretarul sau arendasul care lucreaza pamantul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:11, 11 Iulie 2012
1.Arendasul(fermierul) :
cf codului fiscal, art 62:
"(2-4)Impozitul pe veniturile din arendă se calculează prin reţinere la sursă de către plătitorii de venit la momentul plăţii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final."
[ link extern ]
2. arendasul , cf oug 125/2006 art 6
Art. 6
(1)Beneficiarii plăţilor directe în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă pot fi persoanele fizice şi/sau persoanele juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari sau altele asemenea.
(2)Arendatorul, concedentul şi/sau locatorul nu beneficiază de plăţi directe pentru terenul arendat, concesionat şi/sau închiriat.
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apia-campania de primire a cererilor de platã Daniela Bolog Daniela Bolog APIA demarează joi, 1 martie 2012, Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă. Pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste impozitul pe teren arendat? cri_secret_ina cri_secret_ina Daca o primarie arendeaza un teren (pasune) cine plateste impozitul pe teren stabilit conform Codului Fiscal. Conform legii arendei impozitele si taxele locale ... (vezi toată discuția)
Impozit teren parohie mirunadinu mirunadinu Am contract de arenda cu Parohia comunei de mai multi ani. Recent curtea de conturi a facut un control la Primarie si a cerut ca eu ARENDASUL, PERSOANA ... (vezi toată discuția)