avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... TAXE SI IMPOZITE
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

TAXE SI IMPOZITE

Am 1ha de teren agricol dat in arenda,plata arendei este echivalata la 700kg grau.In finctie de necesitati plata se face in natura(cereale) sau echivalentul in bani.Anul acesta arendasul mi-a data o adeverinta den care reiese faptul ca am primit pentru anul 2012 suma de 700 lei,reprezentand drepturi cuvenite din arenda.Aceasta adeverinta sa eliberat pentru a-mi servi la Circumsriptia Fiscala.Intrebarea mea este:se plateste impozit pe veniturile provenind de la arendarea pamantului?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:11, 19 Septembrie 2012
Conform art. 62 alin. 2 indice 4 Cod fiscal "Impozitul pe veniturile din arendă se calculează prin reţinere la sursă de către plătitorii de venit la momentul plăţii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final".
In cuprinsul art. 62 de la alin. 2 indice 1 pana la alin. 2 indice 6 gasiti reglementarile cu privire la impozitarea veniturilor din arenda, cum se aplica, cum se calculeaza, pana cand se plateste etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impoyit pe venit din arenda - completat iulliana iulliana Pentru ca nu sunt de specialitate iar legislatia in materie este stufoasa si schimbatoare aproape de la o zi la alta, iar termenii utilizaţi de către codul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit la produse agricole mikaela8 mikaela8 am un teren agricol in urziceni ,dat in arenda la o asociatie agricola.mi s-a spus ca trebuie sa-mi opreasca 16%impozit pe venit.L 571/2003 actualizata? e ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venitul din arenda cata8 cata8 Anul trecut am platit impozitul pe venitul din arenda in sistem real. Anul acesta, am inteles, ca plata impozitului pe venitul din arenda a cazut in sarcina ... (vezi toată discuția)