avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... transformare post functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

transformare post functionar public

sunt functionar public , consilier asistent , am fost referent specialitate superior (fiind subinginer) am terminat facultatea de drept din anul 2010 mi-a fost transformat postul in consilier asisitent si mi-a pastrat salariu (art.5 alin2). Am facut solicitarea sa mi se transforme postul in consilier juridic si mi s-a spus ca se poate dar voi pierde la salariu. nu mi se va pastra salariu avut anterior. Coreland cele 2 situatii cred ca se poate sa mi se transforme postul in consilier juridic asistent cu pastrarea salariului actual. Va rog mult sa-mi dati si baza legala pt a putea sa ma raportez la acest lucru pt a putea face o silocitare in scris la ANFP. Eu am studiat cazul si în Secţiunea a 2-a*) din 284/2010 privind Salariile de bază, soldele funcţiilor de bază/salariile funcţiilor de bază şi indemnizaţiile lunare de încadrare
Pentru funcţionarii publici care se transferă, sunt redistribuiţi din corpul funcţionarilor publici sau sunt reintegraţi în funcţie, potrivit legii, în cursul anului 2013, la stabilirea salariului va fi avută în vedere treapta de salarizare deţinută anterior.
Am propus sa ma transfer de la directia mea unde activez acum (achizitii) la juridic pt ca acolo este un post liber de consilier juridic asistent.Mi s-a raspuns ca nu se considera transfer este mutare si nu ma incadrez. Va rog sa-mi spuneti cum este corect sa fac in aceasta situatie fara a-mi afecta salariu ( sa-mi pastrez salariul actual).
Multumesc

Alte discuții în legătură

Transformare consilier asistent in consilier juridic elenaelisa elenaelisa Sunt functionar public , consilier asistent , am fost referent specialitate superior (fiind subinginer) am terminat facultatea de drept din anul 2010 mi-a ... (vezi toată discuția)
Recalculare salariu marianamailat marianamailat in anul 2012 mi s-a emis o dispozitie de promovare in clasa profesionala de consilier superior treapta 2 si aceasta dispozitie nu a fost comunicata la ANFP iar ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)