avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua.Bunica mea a decedat in 1992,lasand testament mamei mele,facut de notar.Dupa 6 luni a decedat si mama mea.Dupa testament,am dreptul si eu la "casa" bunicii?adica e terenul doar,casa nu este locuibila.Am un unchi si o matusa,adica copii bunicii,care nu se inteleg deloc ca sa vanda,vor sume pe teren de parca ar fi palat.Asteapta unu dupa altu sa moara ca sa ramana doar unu cu casa.Din 1992(cred)ca au platit ei impozitul,nu stiu.Nu m-am interesat pana acuma, ca nu am bani nici sa consult un avocat sau un notar,dar as vrea sa stiu,daca are vreo valoare testamentul,fiind legal si facut la notar.Mi-a spus cineva ca pot cere partea,dupa mama mea chiar si dupa ce ei vand casa.Am doar testamentul,chitante ce platea mama impozit etc,m-au "fraierit"unchii sa le dau dupa decesul mamei.Nu s-a facut nici un fel de succesiune,ei fiind siguri, ca sunt singurii mostenitori de drept.Care ar fi procedura,primul pas,cu ei nu se poate vorbi amiabil,de fapt deloc.In ziua de azi toti vor sa se imbogateasca din munca altora.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
ContSters216223, utilizator

Alte discuții în legătură

Moatenire din teren bla bla bla bla buna ziua.bunicul meu a decedat si lasat prin testament totul bunicii mele ea mai avand doi copii (unchiul meu si tatal meu si el decedat). bunica nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)