avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Ore de dirigentie
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Ore de dirigentie

La nivel de liceu teoretic (cls a-XI-a) Bucuresti am urmatoarele intrebari:
- sunt obligatorii orele de dirigentie?
- poate profesorul diriginte sa schimbe ora de dirigentie (neoficial) din ultima cu cea de specialitate (a 2 a in exemplul meu) pt ca-i pleaca elevii de la ea (dirigentie)?
- se poate face ceva oficial in astfel de situatii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Plesoianu Anișoara , utilizator 21:37, 27 Februarie 2019
au si ele rolul lor nu au fost puse in programa de dragul de a fi. cand vreti sa se rezolve problemele de ordin administrativ a elivilor in cursul orei de limba romanasau matematica?
da se poate face.
educati copiii sa mearga la ore si nu lasati toata responsabilitatea altora. copiii trebuie sa constientizeze importanta tuturor orelor.
Din incisivitatea raspunsului imi dau seama ca aveti un dinte impotriva parintilor ca mine...In primul rand aceste ore de dirigentie au fost scoase din programa nu cu mult timp in urma si repuse probabil ulterior. Probabil ca nu sunt puse in programa aiurea, insa cu certitudine si pt a justifica o activitate suplimentara a unui diriginte. Intrebarea mea a fost in esenta daca aceste ore sunt obligatorii pt ca de discutat ceva constructiv in cadrul lor nu se discuta (daca nu cumva cineva considera monologul o discutie).
Ultima fraza este dementiala. Imi imaginez pe cineva cu un bici in mana si care rosteste: educatie, ore, constientizeze..
este trist ca ati ajuns la o asemena concluzie. sa stiti ca vorbesc din experinta mea de parinte si nu de cadru didactic. si eu am un copil la liceu si detest faptul ca exista situatii cand se sare peste ora de diregentie. problemele elevilor rezolvandu-se in timpul unor ore care fac parte din programa de bacalaureat.
iar capacitatea dv. de parinte nu imi inspira deloc incredere avand in vedere ca nu sesizati decat ca odrasla se plictiseste in timpul orei de dirigentie ba ii mai dati si o mana de ajutor sa mai scoata niste ore din programa ca oricum nu le gasiti dv. utilitatea.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
janapress, utilizator
Orele de dirigentie sunt obligatorii si se desfasoara in baza unei tematici si a unei metodologii specifice.
Pentru problemele parintilor exista orele de consiliere a parintilor. Acelea sunt obligatorii pentru diriginti si inutile in acelasi timp, pentru ca beneficiarii lor le ignora.
Pareti a fi un parinte care isi arunca pruncul la scoala, sperand ca ea se va ocupa de ce nu s-a ocupat el. Avem fix sistemul de educatie pe care il meritam. Ce fac profesorii in acest timp? MACULATURA! Fara a fi sprijiniti de parinti in protestele lor. Asa ca bucurati-va de ce aveti, e oricum prea mult.

Alte discuții în legătură

Bullying la școală camelllia camelllia Buna ziua, am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ... (vezi toată discuția)
Minor jignit Doina55 Doina55 Am o problema si nu stiu cum sa o gestionez.Sotul meu are o fetita din prima casatorie in varsta de aproape 16 ani,fetita sa nascut cu probleme serioase la ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar preuniversitar ceapraga ceapraga Buna seara, Am o nelamurire referitoare la Regulamentul scolar. Copilul meu este in clasa a zecea, la un liceu evaluat al treilea pe oras (media de ... (vezi toată discuția)