avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deduceri impozit salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deduceri impozit salarii

Buna ziua,
Ce deduceri suplimentare la impozitul pe salariu mai exista ? Stiu ca exista ceva deducere pentru renovari la locuinte . Mai este de actualitate ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:54, 21 Octombrie 2013
Nu mai este de actualitate.

Codul fiscal:

Determinarea impozitului pe venitul din salarii
ART. 57
(1) Beneficiarii de venituri din salarii datoreazã un impozit lunar, final, care se calculeazã şi se reţine la sursã de cãtre plãtitorii de venituri.
(2) Impozitul lunar prevãzut la alin. (1) se determinã astfel:
a) la locul unde se aflã funcţia de bazã, prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenţã între venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni, şi urmãtoarele:
- deducerea personalã acordatã pentru luna respectivã;
- cotizaţia sindicalã plãtitã în luna respectivã;
- contribuţiile la fondurile de pensii facultative, astfel încât la nivelul anului sã nu se depãşeascã echivalentul în lei a 400 euro;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitatea pensiilor private la firme gimike gimike Ce pesoane-patron ,director,director economic,etc. pot benefici de pensie privata deductibila fiscal la compania la care lucreaza,exceptat asigurarile de ... (vezi toată discuția)
Deduceri salariu pensie privata pilon iii ADRIANA  HEGEDUS ADRIANA HEGEDUS am o MARE nelamurire. o microintreprindere, cu impozit 3 % pe venit doreste sa acorde unui salariat o pensie privata tip pilonul III. in urma discutiilor cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie 85% mela2008 mela2008 Cum pot stii care este venitul meu NET pe ultimele 12 luni daca in fiecare luna banii primiti in mana difera?? Din fisa fiscala s-ar putea deduce?? (vezi toată discuția)