Am divortat prin hotarare judecatoreasca, eu fiind obligat la plata pensiei alimentare in cuantum de 150 de lei pe luna incepand cu 13 feb. 2013. De atunci si pana in prezent mama minorului in varsta de 4 ani acum, refuza sa incaseze pensia alimentara si interzicandu-mi accesul la copil! Divortul a fost judecat de jud Sect. 2 Bucuresti, in prezent si eu si fosta sotie cu minorul locuim in Brasov.
Fosta sotie are toate conturile blocate in urma unor datorii la diverse banci si se afla in imposibilitatea de a mai deschide un cont.
Ce pot face si cum o pot obliga sa incaseze banii pentru pensia alimentara si eu sa pot avea acces la copil cnf hotararii judecatoresti?
Ea imi tot vb urat la telefon si imi zice ca doar daca ii achit in mana toti banii atunci poate ma va lasa cateva minute duminica sa vad copilul in prezenta ei si a concubinului ei care ma amenintat cu bataia si cu moartea daca eu mai insist sa vad copilul. Nu mai stiu nimic despre copil, nici unde e, nici ce gradinita frecventeaza, fostasotie refuzand sa imi ofere aceste date, concubinul acesteia amenintandu-ma si lovindu-ma in plina strada!
Ultima ei gaselnita e sa incerce sa se mute in italia, avand la mana de la mine acceptul de iesire din tara pe 3 ani, hartia expira la i iulie 2014. Acum doi ani ea a iesit cu minorul din tara facand o vizita familiei ei rezidenta in italia.
Cum pot anula acest acord?
Mai nou, desi copilul e al meu, recunoscut, si stiu sigur ca e al meu, e trecut si in acte, ea imi zice ca brusc eu nu sunt tatal copilului si sa ii demonstrez ca eu sunt tatal copilului daca vreau sa ii platesc pensia alimentara si sa il vad .... la 18 ani
Cum pot sa platesc totusi pensia alimentara in conditiile in care ea refuza sa ii primeasca printr-o forma de transfer agreaiata? In mana asa, eu nu pot sa ii dau, neavand o baza legala!
Cum pot sa o oblig sa imi arate copilul si sa mi-l de-a in week enduri cnf hotararii judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila?
Chiar nu se poate face nimic sa o oblige sa imi incaseze banii si sa imi vad copilul?
Pot anula cumva actul prin care ea are dreptul sa iasa cu acordul meu din tara? Cui trebuie sa ma adresez?
Legea 257 de anul acesta modifica legea protectiei drepturilor copilului, iar in cazul dvs cred ca se potrivesc urmatoarele articole:
(3) Părintele la care copilul locuieşte are obligaţia de a sprijini menţinerea relaţiilor personale ale copilului cu celălalt părinte, prevăzute la alin. (1).
(4) Pentru restabilirea şi menţinerea relaţiilor personale ale copilului, serviciul public de asistenţă socială şi, după caz, direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului de la nivelul fiecărui sector al municipiului Bucureşti au obligaţia de a oferi consiliere, acordată de specialişti atât copilului, cât şi părinţilor săi, la solicitarea acestora.
(5) În cazul în care părintele la care copilul locuieşte împiedică sau afectează în mod negativ legăturile personale ale copilului cu celălalt părinte, prin nerespectarea programului stabilit de instanţă sau convenit de părinţi, părintele la care nu locuieşte în mod statornic poate cere serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială în circumscripţia căruia se află locuinţa copilului să monitorizeze relaţiile personale cu copilul pentru o durată de până la 6 luni.
(6) Monitorizarea permite reprezentanţilor serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială să asiste la preluarea copilului de către părintele la care nu locuieşte în mod statornic, la înapoierea acestuia, să realizeze intervievarea părinţilor, a copilului şi a persoanelor cu care copilul locuieşte, precum şi a altor persoane, în vederea întocmirii raportului de monitorizare.
(7) La finalul perioadei de monitorizare, reprezentantul serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoana cu atribuţii de asistenţă socială care a întocmit raportul prevăzut la alin. (6) poate propune prelungirea perioadei de monitorizare cu cel mult 6 luni, poate recomanda consilierea psihologică a unuia dintre părinţi sau a ambilor, precum şi o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea relaţiei personale dintre copil şi părintele la care nu locuieşte.
(8) Raportul de monitorizare prevăzut la alin. (6) se înmânează fiecăruia dintre părinţi şi poate fi folosit ca probă în instanţă.
Noi acum locuim in Brasov, dar CI este de Bucuresti. Cui sa ma adresez? Serviciului public de asistenta sociala Brasov, sau Bucuresti?
Cum pot sa ii dau banii pt pensia alimentara, ea refuzand sa o incaseze?
Eu am inregistrarea convorbirii cu ea in care spune ca nu doreste sa ii incaseze pensia alimentara decat in mana, efentual cu o "chitanta de mana". Nu inteleg de ce refuza prin mandat postal daca are conturile in banci bloctate.
Puteti sa ii trimiteti prin mandat, daca se intoar de cateva ori, aveti dovada ca ati trimis.
Va puteti adresa si unui executor pt executarea hotararii si in ce priveste pensia si pt programul de vizita.
daca se opune executarii, ii puteti face plangere penala pt nerespectarea hotararii.
Trebuia sa depuneti plangere impotriva individului ala.
Ref. la monitorizarea pe 6 luni:
Daca ea decide, cum a si spus sa plece saptamana viitoare in Italia cu minorul ... Cei de la monitorizare.... ce pot face?
Cum pot anula eu actul care ii da ei dreptul de a iesi cu minorul din tara, iar la frontiera, fie ea si terestra (pleaca cu autocarul noaptea sau cu o masina mica particulara impreuna cu copilul) sa fie opita pentru a nu-i se acorda permisiunea de a parasi tara impreuna cu minorul?
Problema e ca eu nu ii cunosc adresa exacta unde locuieste! Cred ca trebui sa o urmaresc si sa o aflu! In situatia in care si eu si fosta sotie avem buletine de Bucuresti, in prezent locuind la Brasov cu acte de identitate emise de Bucuresti, ea poate ridica banii daca ii trimit la adresa in locuieste in prezent, adresa la care ea nu figureaza nicaieri?
Pentru a stabili domiciliu minorului la noua adresa trebuie sa ma adresez eu sau ea instantei? Instantanta abilitata e cea de la Bucuresti sau de la Brasov?
In caz de ceva, Domne fereste, pot folosi in intanta inregistrarile convorbirilor telefonice cu fosta sotie in care ea imi "explica" ca oricum nu voi vedea copilul , iar "la 18 ani ii va spune ca are pe undeva un tata" si ca nu doreste sa incaseze pensia alimentara pentru ca (cu scuzele de rigoare) citez: "se pisa pe banii care ii am sa ii dau!" ?
Ce as putea face in cazul de fata?
Poate ridica bani si din alta localitate dac ii stiti adresa unde locuieste, n-as mai trimite daca aveti dovada ca nu ii accepta cu rea credinta. Puteti deschide un cont bancar cumva pe numele copilului sau intrebati la banca cum puteti face sa apara si numele copilului undeva.
Pentru plecarea din tara, dati o declaratie la notar in care ziceti ca nu sunteti de acord sa plece cu copilul, un fel de retragere a acelui acord, intrebati la notar cum puteti face, daca e cazul de o alta declaratie autentificata, notificati-o in scris pe mama ca ati retras acordul si anuntati la politia de frontiera. Puteti suna la ei la frontiera sa intrebati despre procedura.
Pastrati probele de care vorbiti.
mergeti la DGASPC acoo unde locuiti, inceracti sa aflati adresa la care locuieste copilul sa puteti indica si executorului daca va hotarari sa executati silit hotararea in ce priveste programul de vizita.
Acord divort
gabijuan
buna ziua :Am facut un acord de divort cu sotia(la prima infatisare)
si am conventit amandoi la custodia comuna ,dar acum nu respecta acordul\'
a spus ca o ... (vezi toată discuția)