avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de imprumut intre firme afiliate, se poate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de imprumut intre firme afiliate, se poate sau nu ?

Buna ziua !

Am cautat pe forum subiecte cu aceasta tema, am gasit si citit de vreo ora si nu m-am lamurit nicicum, mai mult incurcata sunt.
Unii spun ca se poate face un astfel de act, altii nu. Trimiterile catre diferite legi si articole conteaza pentru cei avizati sa stie lucrurile astea, eu vreau sa stiu daca pot sau nu incheia un contract de imprumut intre cele 2 firme ale familiei. Firma mai veche avand activitate limitata trebuie sa plateasca TVA si mai ales impozitul pe venit de 3%.
Firma mai noua are bani sa ii imprumute sau ...ma rog, sa-i dea, ca inapoi nu cred ca are de unde curand sa-i dea.
Strict pentru asta ar trebui sa faca un transfer bancar in contul firmei mai vechi. Dar pentru asta trebuie sa avem un document, nu ?

Cum altfel s-ar mai putea face ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Plata furnizori tdana24 tdana24 Buna ziua, am nevoie de o lamurire: am luat marfa pe 10 facturi in valoare de X lei, facturi pe care trebuia sa le achit in 30 zile. O mare parte din bani, ... (vezi toată discuția)
Imprumut firma in euro Mihaela1772000 Mihaela1772000 Buna ziua, Ca asociat, pot imprumuta firmei o suma in euro? Ma intereseaza daca pot depune euro in contul de euro al firmei pentru a putea plati o factura ... (vezi toată discuția)
Problema retur bani comanda online calind83 calind83 buna ziua, am comandat de la un magazin online un produs de 1000 de lei pe care l-am platit cu card bancar dar nu l-am primit. Dupa 1 luna mi-au trimis alt ... (vezi toată discuția)