avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract pe perioada determinata

Buna seara,am o problema la care de cateva zile nu gasesc solutii.Am primit o oferta de lucru cu contract pe perioada determinata pana la intoarcerea titularului de post.Problema e ca nu stiu peroada cat am contract,e un post in care o doamna intra in concediu de maternitate si nu stiu cand se intoarce din maternal,un an,doi ani,nu se stie. Angajatorul nu este obligat sa imi spuna peroada pe care e contractul,un an ,doi ani?Sunt disperata,nu stiu daca pot lucra sub presiunea faptului ca nu stiu cand o sa raman fara loc de munca.In plus singurul avantaj ar fi ca am un venit pana revine doamna din maternal in rest nimic,nu pot sa fac credit prima casa cu sotul meu,nu imi permit sa dau nastere unui copil fara sa am o casa,etc.Va rog mult sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:11, 14 Septembrie 2018
In c.i.m. va trebuie sa se prevada exact perioada pentru care se incheie acel contract

Codul muncii prevede:
Art. 17
....
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;
f) riscurile specifice postului;
g) data de la care contractul urmeaza sa isi produca efectele;
h) in cazul unui contract de munca pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora;
i) durata concediului de odihna la care salariatul are dreptul;
j) conditiile de acordare a preavizului de catre partile contractante si durata acestuia;
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul;
l) durata normala a muncii, exprimata in ore/zi si ore/saptamana;
m) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului;
n) durata perioadei de proba.
(4) Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
Buna,asta e marea problema,cand am fost la AJOFM dupa repartitie pe oferta de la angajator scria clar ca perioada este pana la intoarcerea titularului de post nimic mai mult,doamna de acolo era nedumerita,intreband angajatorul azi mia dat acelesi raspuns"pana la intoarcerea titularului de post",nu stie cand va dori doamna aceea sa vina inapoi,si oricum se poate razgandi.Mi sa zis sec ca ,contractul va inceta cind vine.Nu stiu daca sa accept postul sau nu,ma pot trezi si dupa 3 luni ca revine la lucru si eu raman fara serviciu.
Si pe repartitie scrie la peroada derterminat/nedeterminat deoarece doamna de acolo mia zis ca contractele determinate peste 1 an se considera nedeterminate.Ceea ce e cuprins la litera h nu mia fost adus la cunostiinta in rest totul e ok.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
monyca1981, utilizator
Buna seara. Am patit si eu ceva asemanator. Am inlocuit o doamna plecata in maternitate si am fost tinut tot asa cu nu stiu si nu stiu, pana cand m-am agitat putin si mi s-a raspuns ca acea perioada determinata expira la termenul legal stabilit pentru intoarcerea persoanei ce a avut contractul suspendat pentru acordarea concediului de maternitate, sau expira daca revine mai repede de acea data legala. Dar ei cunosc aceasta data legala la care ar trebui sa revina si poti discuta la departamentul Resurse Umane, ei nu au de unde sa stie doar in acea situatie in care persoana revine mai devreme de acea data prestabilita.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
adrian_adri, utilizator
Intr-adevar, in astfel de situatii niciun angajator nu stie cand se intoarce un salariat din CCC.

Codul Muncii nu este de partea dvs , in acest caz. Art.84 alin.2 prevede ca, in cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.
In acest caz, data incetarii c.i.m. nu este determinata, ci numai determinabila, in functie de data incetarii situatiei care a dus la suspendarea c.i.m..

Alte discuții în legătură

Concediere individuala otiliapaula otiliapaula Buna ziua Sunt angajata la o institutie de cultura din decembrie 2011, pe perioada determinata pana in iulie 2013, pe perioada suspendarii cim a titularei ... (vezi toată discuția)
Incetare cim la revenirea titularului de post Lavinia07 Lavinia07 Buna, sunt angajata pe perioada determinata de 24luni pe perioada suspendarii titularei de post, care este in CCC aceasta doreste sa revina la serviciu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata tamara.ungureanu88@gmail.com tamara.ungureanu88@gmail.com Buna ziua. In cazul in care sunt angajata pe perioada determinata, dar titularul postului se intoarce mai repede cu 2 luni la lucru, fata de data pt care eu ... (vezi toată discuția)