avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... INPPA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

INPPA

Au si eu o nelamurire...mare.....................Daca ma inscriu la cursurile INPPA......dar nu iau examenul lor la sfarsit, mai pot da examenul de definitivat la baroul din care fac parte?
Cel mai recent răspuns: dana2space , utilizator 23:00, 6 Mai 2009
Sigur ca da, numai ca este mult mai greu.
Ce este mult mai greu? sa am voie sa dau la barou examenul, sau este mai greu decat cel de la INPPA?
spuneti mi va rog sa stiu ca sunt un pic nedumerit. cei care si au dat examenul de absolvire si au promovat acest examen in cadrul INPPA trebuie sa astepte implinirea celor 2 ani de stagiatura pentru a se putea inscrie in tabloul avocatilor definitivi? multumesc!
Stagiul este de doi ani potrivit legii, deci indiferent ca dai examenul inainte in mod normal nu poti deveni definitiv pana nu ai cei doi ani. DIn cate stiu, acum ca UNBR organizeaza examenele, chiar asa se va si face. Ramane sa vedem.
Pentru cei interesati :

A N U N Ţ

Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor anunţă deschiderea anului de pregătire profesională iniţială 2009-2010 în data de 4 mai 2009, ora 14,00, la sediul central al Institutului din Bucureşti, Calea Văcăreşti nr. 185, sector 4 (Universitatea „Nicolae Titulescu”)

Probabil ca lista cu stagiarii admisi va fi publicata in zilele urmatoare
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2009
dana2space, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligativitate cursuri inppa Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva sigur daca sunt sau nu obligatorii studiile acelea pentru avocati stagiari la INPPA? Am citit legea avocatilor actualizata si ... (vezi toată discuția)
Inppa DanyD DanyD Ce nu inteleg: un avocat stagiar, care abia a intrat in Barou anul acesta, poate urma aceste cursuri? Si daca da, cum poate deveni definitiv dupa terminarea ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar Pascu Cristian Pascu Cristian Salut! Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A ... (vezi toată discuția)