avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control DGFP / analiza de risc !?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control DGFP / analiza de risc !?

Buna ziua ,

Am primit o scrisoare de la finante , prin care suntem informati ca am fost selectati aleatoriu si ca societatea noastra ar putea fi supusa unei analize de risc . De asemenea , daca vor gasi neconcordante intre datele raportate de noi si cele existente la finante , vom avea o inspectie fiscala in viitor .
Se face referire la taxele si impozitele care sa fie achitate la zi si la declaratii sa fie toate declarate inclusiv cele rectificative daca e cazul.

Scopul scrisorii fiind acela de a ne pregati din timp pentru un eventual control si ca va urma sa primim un aviz prin care vom fi informati in legatura cu obiectivele si perioada controlului .

S-a confruntat cineva cu asa ceva ? Ma gandeam daca nu cumva s-au sesizat si ne-au selectat pentru ca firma noastra este pe pierdere de 4 ani , si nu s-a mai platit impozit pe profit ?

Va rog sa-mi dati un raspuns. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: SoftProEuro srl , Contabil 21:25, 5 Noiembrie 2013
Buna ziua,
M-am mai linistit vazand ca nu doar eu am primit acea adresa ieri 22.10.2013, deoarece intrasem in panica ptr.ca tocmai ce am avut control de la finante in aprilie- mai 2013 ptr. inactivi si binenteles s-a lasat cu plata TVA si I.P.
Acum nu stiu vor venii din nou? Voi ce credeti?
Voi vedea.
O zi buna tuturor!
dutescu maria a scris:

Buna ziua,
M-am mai linistit vazand ca nu doar eu am primit acea adresa ieri 22.10.2013, deoarece intrasem in panica ptr.ca tocmai ce am avut control de la finante in aprilie- mai 2013 ptr. inactivi si binenteles s-a lasat cu plata TVA si I.P.
Acum nu stiu vor venii din nou? Voi ce credeti?
Voi vedea.
O zi buna tuturor!


Nu cred ca au resursele sa ii controleze chiar pe toti.

Si eu am primit ieri 22.10.2013. Cred ca este o mare vrajeala.
Buna ziua,

Asa cum spunea un coleg mai sus, nu cred ca ANAF are resursele si logistica necesara sa controleze pe toti aceeia pe care i-a instiintat.
Personal cred ca avem de a face mai degraba cu o atentionare in vederea preocuparii intr-un mod serios cu obligatiile declarative si de plata in relatia cu statul.
Oricum din practica, stim cu totii ca marii evazionisti nu prea sunt verificati, tot contribuabilii cat de cat seriosi au de suferit in urma interventiilor "in forta" ale organelor fiscale.
Ma tem ca pe viitor controalele se vor face de la distanta, pe Internet ...
Dar sa fim cu capul sus, doar avem niste afaceri de condus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control pfa eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Am un pfa cu domeniu de activitate \"realizare de software la comandă\". Sediul l-am stabilit într-un imobil din zona rurală pe unde nu trec ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva octav73 octav73 Buna ziua ! Conduc o SC si in urma cu aproape un an am depus o cerere de rambursare a TVA-ului .De atunci am tot fost verificat si amanat de nenumarate ori . ... (vezi toată discuția)
Control din partea anaf asupra unei societati radiate pantazi pantazi Salutare tuturor membrilor acestui forum. As dori sa va intreb daca este posibil ca anaf sa efectueze control fiscal asupra unei srl pt care s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)