avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM in perioada de proba - salariata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM in perioada de proba - salariata insarcinata

Pot inceta contractul de munca al unei salariate in perioada de proba, atata vreme cat e insarcinata? Mentionez ca nu ne-a adus inca la cunostinta in scris de faptul ca e insarcinata, dar e posibil sa faca acest lucru in orice moment, asa ca doresc sa stiu raspunsul la aceasta intrebare, in ipoteza ca ne-a adus la cunostinta.

Firma pur si simplu nu functioneaza, nu faptul ca e insarcinata salariata si-a atras incetarea contractului. Oricum, in baza incetarii cu art. 31 alin 3, salariata va beneficia de somaj, avand in vedere ca indeplineste conditiile de obtinere a indemnizatiei. Si, avand vechime in munca de 13 ani, din cate cunosc, va beneficia de somaj 9 luni, din care poate intra in concediu crestere copil.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 22 Octombrie 2013
da, este in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma cu ceva timp am fost angajata la o firma , ... dinuc1654@gmail.com dinuc1654@gmail.com Buna ziua, in urma cu ceva timp am fost angajata la o firma , am demisionat iar dupa cateva luni am revenit la aceeasi firma dar eram gravida , ei au acceptat ... (vezi toată discuția)
Informare angajator despre sarcina, la mai putin de 3 luni de la inceperea contractului de munca infiniti infiniti Buna ziua, Ma puteti ajuta cu cateva detalii referitor la procedura de informare a angajatorului asupra starii de sarcina, in conditiile urmatoare: - ... (vezi toată discuția)
Sarcina și contractul de munca perioada determinata util.1 util.1 Bună ziua, M-am anagajat recent la o firma și ulterior am aflat ca sunt însărcinată. Contractul l-am semnat în data de 20 decembrie și este ... (vezi toată discuția)