avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire

Sa incep cu o mica introducere...o familie care are 2 copii (baiat 19 ani si fata 17 ani). Tatal fiind foarte agresiv deobicei face scandal, ameninta, evacueaza din casa si agreseaza fizic sotia si fata (minora) . Sotia a facut in nenumarate randuri reclamatie la politie si nu a rezolvat mai nimic. Nu de mult timp a facut din nou scandal si sarind din nou la bataie sotia a facut un preinfarct. A mers la spital cu fata si venind inapoi intrand intr-o padure a oprit masina si a batut iarasi fata. Mentionez ca fata a mai fost batuta cu diverse obiecte cum ar fi bata baseball etc. Acum femeia vrea sa bage divort. Cineva a zis ca ii poate da interdictie sa nu se apropie de casa si de acele persoane.

As dori sa ma indrumati la o cale cat mai buna si cum sa scap de aceasta persoana...cum se va imparti averea?? Multumesc!!
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2013
gogusem, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:55, 23 Octombrie 2013
Buna ziua,
Institutia interdictiei nu exista in Romania.
Exista posibilitatea de a scoate certificate medico legale si de a formula plangeri penale pentru vatamare corporala si pentru rele tratamente aplicate minorului.
Divortul ar rezolva problema.
Prin partaj averea se imparte astfel:
jumatate din bunurile realizate in timpul casatoriei ia unul din soti, cealalta jumatate, celalalt.
Sotia poate solicita ca sa pastreze apartamentul in materialitatea sa obligandu-se sa dea sotului sulta cuvenita.
Dupa ce sentinta ramane definitiva, cei care pastreaza apartamentul in materialitate pot solicita evacuarea celui caruia i se va da sulta.
Gabriel Klein Kiritescu
Averea consta intr-o masina si o casa cu ceva anexe. Copii nu au nici o parte din aceasta avere?
Buna ziua,
NU, copiii nu au drepturi la partaj in situatia divortului decat daca dovedesc ca au participat cu sume la realizarea bunurilor si atunci pot solicita constatarea si a dreptului lor.
Gabriel Klein Kiritescu
Există și la noi instituții precum ordin de protecție, ordin de restricție, mai nou.
imi puteti detalia va rog ordinul de protecție si ordinul de restricție?

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu? cporumbel cporumbel Buna ziua tuturor, In cazul in care exista o sentinta civila de partaj ,def si irevocab, prin care unuia dintre soti i-a revenit locuinta iar celalalt are de ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor Florea80 Florea80 Sant casatorit cu o femeie de 2 ani de zile.casa este a mea dinainte de casatorie.in timpul casatoriei s a nascut un baiat.am datorii la banca,platesc toate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! doresc sa divorțez de soț, comportamentul sau fiind ... Cristina.A. Cristina.A. Bună ziua! Doresc sa divorțez de soț, comportamentul sau fiind instabil și agresiv verbal, atât cu mine, fiul din prima căsătorie în vârstă de 17 ... (vezi toată discuția)