Buna ziua!
Acum doua saptamani am avut un incident in trafic.Un tip ma urmarea cu masina deoarece spunea el ca i-am pus frana in fata intentionat.Dupa ce m-a urmarit pana acasa,am coborat din masina,iar el s-a repezit la mine sa imi ceara socoteala si a inceput sa ma loveasca.Eu doar m-am aparat,pana a aparut o alta persoana si a intervenit,toata aceasta actiune s-a petrecut in strada.Dupa ce a plecat am mers la politie si am depus plangere si mi-am scos certificat medico-legal.Au spus ca o sa ma sune sa mai dau si o alta declarati.Vreau sa imi spuneti ce poate pati si daca se merita sa il dau in judecata.
Buna ziua,
Poate fi condamnat iar plangerea penala ati formulat-o deja cand v-ati dus si ati dat primele date la politie.
Puteti sa formulati si o solicitare de daune morale.
Gabriel Klein Kiritescu
Si credeti ca va pati ceva?eu am doar 2 zile de ingrijiri medicale.Nu am nevoie de bani de la el,dar nu pot fi indiferent la asa ceva,putea sa aibe si un pistol la el si atunci era mai grav.Vreau sa se previna astfel de fapte.
Buna ziua,
Nu este vorba, neaparat, de a primi dumneavoastra niste bani ci de a ajuta instanta sa ia o decizie care sa-l faca pe respectivul sa se potoleasca, daca se poate.
Gabriel Klein Kiritescu
Incadrarea se va face in functie de numarul de zile de ingrijri medicale, va puteti constitui parte civila si sa solicitati daune materiale si morale.
ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
#M11
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
#B (2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
#M11
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
#B