avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere din SRL si primirea unui nou asociat cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere din SRL si primirea unui nou asociat cu depunere de capital mai mult de 50% din capitalul societati si doreste sa devina asociat majoritar.

In SRL suntem 3 asociati cu 60% ,20% si 20% din capital de 200 ron,mai bine spus am fost ,pentru ca in anul 2003 a fost autentificat la notar un act de cesiune al unuia din asociati cu 20% catre cel cu 60% dar actul nu a fost inregistrat la Registrul comertului nici pana azi .Acum doreste cel deal doilea asociat cu 20% sa cesioneze si acesta partile sociale catre tert asociat iar acesta din urma sa mareasca capitalul social prin depunere bani(500ron) ca impreuna cu partile sociale cesionate de la acel asociat sa devina asociat majoritar .Toti asociati sunt de acord cu acest procedeu si doresc ca asociatul nou sa fie numit si ADMINISTRATOR al SRL prin act constitutiv.Este legal si ce cale trewbuie urmat .Actul de cesiune din 2003 se mai poate inregistra la Registrul COMERTULUI.=D>=D>

Alte discuții în legătură

Acceptare asociat nou in srl anykk anykk Am un srl ,vreau sa-mi iau un asociat si sa-i cedez 30%din actiuni dar sa raman eu administrator. Ce acte trebuie sa pregateasca viitorul asociat? Si inca o ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl catre tert - procedura si durata? Mihaela_12 Mihaela_12 Buna seara / ziua! Am urmatoarea intrebare: In cazul in care o persoana rezidenta in strainatate (UE), asociat unic al unui SRL din Romania, doreste sa ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa nu mai figurez ca si asociat la srl sonia78 sonia78 Buna, Sunt asociat la o SRL, dar de 2 ani m-am mutat din localitate si sunt practic asociat \'de forma\'. Ce proceduri trebuie sa urrmez (sa urmam cu ... (vezi toată discuția)