avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale SRL catre tert - procedura si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale SRL catre tert - procedura si durata?

Buna seara / ziua!
Am urmatoarea intrebare:
In cazul in care o persoana rezidenta in strainatate (UE), asociat unic al unui SRL din Romania, doreste sa cesioneze 51% din partile sociale unui tert,
1. trebuie sa fie prezenta in tara si /sau sa incheie un act (contract de cesiune sau alte documente) autentificat de un notar sau ajung actele interne, sub semnatura privata (si stampilate) ale SRL-ului?
2. se poate realiza aceasta modificare in termen de 10 zile, sa zicem, sau pentru inregistrarea cesiunii la Registrul Comertului e nevoie in prealabil de publicare in Monitorul Oficial, ceea ce prelungeste semnificativ termenul de finalizare a procesului de cesiune a partilor sociale?
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
Mihaela_12, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:10, 10 Februarie 2019
1. se poate desemna cate un imputernicit pentru a semna in Romania documentele autentice;
2. publicarea in MO este obligatorie.
Consultati site-ul Oficiului Registrului Comertului
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Achizitionare srl Traian_L Traian_L Cre sunt cele mai corecte proceduri de achizitionare a unui SRL fara activitate? (vezi toată discuția)
Vreau sa ii cedez sotului partile mele sociale si sa fie el administratorul societatii. Alexalivia Alexalivia buna seara. in 2018 am intrat intr.un srl ca asociat cu 50% si administrator.tot la acest srl am si lucrat ca angajata. dupa ce am inchis punctul de lucru, ... (vezi toată discuția)